ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Α τάξη του ΓΕ.Λ Τυρνάβου πραγματοποίησε την Παρασκευή, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, επίσκεψη στο Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος, μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική θεματική έκθεση που φιλοξενείται εντός του Πάρκου Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται ότι  είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό είδαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!

Με σύγχρονο, εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης, έξω από την τάξη, χωρίς απομνημόνευση από βιβλία και σημειώσεις  οι μαθητές  γνώρισαν τα όργανα και τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος και κατανόησαν τις πολυσύνθετες διεργασίες που επιτελεί το σώμα μας ,ώστε να αναπτυσσόμαστε σωστά και να είμαστε υγιείς.

Το Μουσείο Ανθρώπινου σώματος είναι μία εκπαιδευτική – ψυχαγωγική έκθεση – ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης . Το «ΣΩΜΑ» είναι μια γιγαντιαία κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, πενήντα μέτρων μήκους , έξι μέτρων ύψους (50μ x 6μ) και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.

Το όνομά της; ….Ζωή.   Οι μαθητές μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκίνησαν  μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».

Περπάτησαν, είδαν, παρατήρησαν από κοντά και ενημερώθηκαν  από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, το ήπαρ κ.λπ, το κυκλοφορικό, το μυϊκό, το αναπαραγωγικό σύστημα, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.  Η έκθεση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας.

Τους μαθητές  συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, Μπελτέ Ελένη, Ζιάκου Ναυσικά, Σούρδα Ουρανία, Μότσια Βασιλική και Γιαννούλας Ιωάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ