Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Πανηγυρικά η Μητρόπολη και ο δήμος Τυρνάβου ξεκίνησαν σήμερα τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου αγίου Γεδεών με επίκεντρο του εορτασμού το φερώνυμο ναό όπου βρίσκεται ο τάφος και φυλάσσεται η κάρα του.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, τον οποίο με θερμούς λόγους υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου αφού αναφέρθηκε αρχικά στη Γέννηση του Χριστού. στην πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου και στο πώς σήμερα ο κάθε Χριστιανός οφείλει να κατανοεί, να τιμά και να βιώνει μια μεγάλη εορτή ενός Αγίου.

ΑΥΡΙΟ

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρα   8.00 π.μ.  Άφιξη του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στον Ιερό Ναό Πολιούχου Αγ. Γεδεών.

Ώρα   8.30 π.μ.  Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ώρα 10.10 π.μ.  Προσέλευση των Σχολείων της πόλης, Συλλόγων, Σωματείων και Συνεταιρισμών.

Ώρα 10.30 π.μ.  Προσέλευση επισήμων.

Ώρα 10.45 π.μ.  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και της Αγίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Αγίου Γεδεών, συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου, αρτοκλασία στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ώρα 11.30 π.μ.  Δεξίωση στο Δημαρχείο.

Ώρα   5.00 μ.μ.  Υποστολή Σημαίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ο Όρθρος, η Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημη δοξολογία θα γίνουν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεδεών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
Τις σημερινές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας, ο πρόεδρος του δ.σ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ