ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ

Το 2020 ξεκινά  κουβαλώντας μια βαριά ατζέντα ανοιχτών ζητημάτων και εξελίξεων για τη χώρα μας. Οι εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ,με αμφισβήτηση συνόρων, διεθνών συμφωνιών, το γκριζάρισμα του Αιγαίου με ΝΑΤΟικη ‘’ομπρέλα’’ ,το παζάρεμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων για λογαριασμό των επιχειρηματικών  συμφερόντων και σχεδιασμών,

η μετατροπή  της Ελλάδας  σε αμερικανοΝατοικο  ορμητήριο  πολέμου  και επεμβάσεων  και με τη ΄΄νέα αμυντική συμφωνία΄΄Ελλάδας-ΗΠΑ ,βάζει πιο βαθιά τη χώρα μας  στη δίνη των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών με όποιες επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν.

Παράλληλα από τα ‘’πρωτοχρονιάτικα έργα’’της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι το επόμενο βήμα ολοκλήρωσης της αντιλαϊκής –αντιασφαλιστικης μεταρρύθμισης ,σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο νέος προϋπολογισμός που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κεφαλαίου, αφού συνεχίζεται η φοροληστεια και οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες στην υγεία ,πρόνοια, παιδεία.

Και βέβαια απαραίτητο συνοδευτικό της επίθεσης  στα εργατικα-λαικα δικαιώματα  είναι τα μέτρα έντασης της καταστολής ,του περιορισμού των λαϊκών κινητοποιησεων ,απεργιων και διαδηλωσεων,η εφαρμογη νεων μεθοδων  καταστολης και κρατικης  βιας ,που πατανε στο αυταρχικο πλαισιο ,που διαμορφωθηκε και  επεκταθηκε  απ΄ολες τις κυβερνησεις εως τωρα,ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ομως η νεα χρονια  φερνει και   ως παρακαταθηκη  τους αγωνες που δοθηκαν  από εργαζομενους ,βιοπαλαιστες,αγροτες και μικρους επαγγελματιες. Αυτή τη σκυταλη της  συνεχισης  των αγωνων  και της ενδυναμωσης τους  παιρνουμε ,ώστε να γινουν πιο μαζικοι,να ενισχυθει ο ανατρεπτικος  προσανατολισμος τους.Ευχες λοιπον για νεους ,ακομα πιο δυνατους  αγωνες το 2020 ,που θα εχουν στο επικεντρο  της διεκδικησης  τις συγχρονες αναγκες μας  και θα συναντιουνται στην αναμετρηση με την  καπιταλιστικη εκμεταλλευση και τα σχεδια βαθυτερης ιμπεριαλιστικης εμπλοκης της χωρας μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ