ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣΙΩΝ

Επερώτηση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ.

Επερώτηση προς τη δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων για την έλλειψη Ιατρού Εργασίας στο δήμο κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης, Γιάννης Παναγιώτου και Γιώργος Παπαδούλης. Στην επερώτησή τους αναφέρουν:

“Από την αρχή της νέας χρονιάς ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει γιατρό εργασίας που να καλύπτει τους πάνω από 1300 εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών του, λόγο συνταξιοδότησης του προηγούμενου. Στο δήμο Λαρισαίων  εργάζονταν μέχρι πρότινος  δυο γιατροί εργασίας. Σήμερα ο μοναδικός γιατρός που έχει μείνει δεν καλύπτει τις ανάγκες του δήμου, καθώς από τη σύμβασή του δεν καλύπτονται οι μόνιμοι εργαζόμενοι του δήμου, παρά μόνο οι συμβασιούχοι και εκείνοι που προσλήφθηκαν με την 3κ. Αυτό σημαίνει ότι μένουν ακάλυπτοι και δεν παρακολουθούνται σχεδόν 1000 εργαζόμενοι.

Σε πολύ κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως πχ. η Διεύθυνση καθαριότητας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με την προστασία των εργαζόμενων, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την φροντίδα της υγείας τους, όπως και για την πρόληψη από σοβαρές ασθένειες. Καθώς ο γιατρός εργασίας έχει την ευθύνη μεταξύ άλλων για την περιοδική εξέταση των εργαζόμενων, τον εμβολιασμό τους, τις ετήσιες εξετάσεις τους, τις άδειες ασθενείας από την υπηρεσία κτλ. Μάλιστα για το σκοπό αυτό τηρεί και το απαραίτητο απόρρητο ιατρικό ιστορικό για κάθε εργαζόμενο. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη όχι μόνο γιατρού εργασίας, αλλά και του απαραίτητου βοηθητικού – νοσηλευτικού προσωπικού για να ενημερώνει τους φακέλους και να ειδοποιεί τους εργαζόμενους που πρέπει κάθε φορά να περάσουνε από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς κτλ.

Επίσης στις υπηρεσίες Καθαριότητας, στο Δημαρχείο (νέο κτήριο της πολεοδομίας)  και στο φυτώριο, υπάρχουν σταθμοί – ιατρεία, που όμως δεν λειτουργούν επί της ουσίας γιατί δεν είναι στελεχωμένα από το απαραίτητο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Με αποτέλεσμα ο γιατρός εργασίας και οι εργαζόμενοι να μην έχουν το στοιχειώδη χώρο για την προστασία τους σε περίπτωση ανάγκης, όπως και για την ομαλή οργάνωση της δουλειάς.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να προσληφθεί άμεσα γιατρός εργασίας  που να καλύπτει τις ανάγκες για όλο το προσωπικό του δήμου;

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να λειτουργήσουν οι τρεις ιατρικοί χώροι σε Καθαριότητα, Δημαρχείο – πολεοδομία και Φυτώριο;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ