ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Η ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΕΛ

Δύσκολο το έργο των «βυσσινί» στο FC ARENA, με την ΑΕΛ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 και τον Μ. Γρηγορίου να συμπληρώνει μετά βίας 16άδα απέναντι στον δικέφαλο του Βορρά, που πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη απέναντι στην αποδεκατισμένη ΑΕΛ με σκορ 1-2.

Σε ένα ματς με Σέρβους διαιτητές οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δείχνοντας διάθεση για ποδόσφαιρο, με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα αναζητώντας χώρους προς την εστία του Κρίστινσον, ενώ μόλις στο 11ο λεπτό και μετά από ενέργεια του Λημνιού η μπάλα κατέληξε στον Πέλκα που πλάσαρε άστοχα.

Το σκορ άνοιξε τελικά στο 14’, όταν η σέντρα του Μάτος από δεξιά βρήκε τους Λάμπρου και Άκπομ νικητές στον αέρα, η μπάλα στρώθηκε τελικά στον Λημνιό και εκείνος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κρίστινσον για το 0-1.

Η ΑΕΛ βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 17’ ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε σταθερά κεφαλιά του Βινίσιους, ενώ στο 29’ ο Τόρζε εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Μάρκοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα δίνοντας τέλος στη φάση που δημιούργησαν οι «βυσσινί» απειλώντας την εστία του.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 35’ λεπτών αγώνα οι παίκτες της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντόουγκλας εντός περιοχής μετά από κεφαλιά του Μόρα, με τον Σέρβο διαιτητή του αγώνα να συμβουλεύεται το VAR δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ στο 45’ η ΑΕΛ είδε τον Αλί Γκαζάλ να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο δίνοντας τη θέση του στον Ηλιάδη και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντόουγκλας έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Κρίστινσον ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ επιχείρησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο στο 56’ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής, όταν ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι πριν καταλήξει άουτ, ενώ 1’ λεπτό αργότερα οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Λημνιού στα όρια της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η ΑΕΛ μείωσε στο 67’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Τόρζε η μπάλα στρώθηκε στον Ηλιάδη και εκείνος με ένα μονοκόμματο σουτ νίκησε τον κίπερ του ΠΑΟΚ γράφοντας το 1-2 για την ομάδα του και δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στον αγώνα, ενώ στο 87’ ο Μάτος πρόλαβε τον Ασούμπρε παραχωρώντας κόρνερ.

Στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων η ΑΕΛ το πάλεψε για την ισοφάριση δίχως αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με το τρίποντο και τους «βυσσινί» να μην παίρνουν τίποτα από τον αγώνα παρά τη φιλότιμη εμφάνισή τους.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μάρκοβιτς, Μούζεκ, Αλί Γκαζάλ (43′ λ.τ. Ηλιάδης), Μπάλλας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Βινίσιους (77′ Πινακάς), Τόρζε, Παπάζογλου.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός, Μαουρίτσιο, Αουγκούστο, Λάμπρου (84′ Ροντρίγκο), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (76′ Σβιντέρσκι).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ