ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου για την άκρως πετυχημένη διοργάνωση

Το τρίτο Χορευτικό Φεστιβάλ Τυρνάβου «Χορεύοντας την Αποκριά» αποτελεί πλέον παρελθόν. Οι αναμνήσεις όμως αυτής της υπέροχης και άρτια οργανωμένης  παράστασης είναι σίγουρο ότι θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό. Αναμνήσεις από την παρέλαση που προηγήθηκε με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος της πόλης να πλημμυρίσει από ένα ποτάμι ανθρώπων, χρωμάτων και πολιτισμών.

Από το θέαμα που παρακολουθήσαμε στη σκηνή της Κεντρικής Πλατείας Τυρνάβου αλλά και από το υπέροχο πάρτι που ακολούθησε στην κατάμεστη «Ανδρομέδα» κατά τη διάρκεια του οποίου οι εναλλαγές μεταξύ της Ελληνικής μουσικής παράδοσης, της Λιθουανικής χορευτικής παράδοσης, των Βουλγαρικών ακουσμάτων (στην Ανδρομέδα παραβρέθηκε και συγκρότημα από τη Βουλγαρία) καθώς και της και της ποντιακής λίρας ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά το χορευτικό συγκρότημα “Kauskutis” από τη μακρινή Λιθουανία που αποδέχτηκε την πρόσκληση να έρθει στην πόλη μας και να μας προσφέρει αυτό το υπέροχο θέαμα που παρακολουθήσαμε. Ευχαριστούμε τα χορευτικά συγκροτήματα από τα Σέρβια και τον Πολύγυρο για τη συμμετοχή τους και την άψογη εμφάνισή του.

Ευχαριστούμε επίσης το σύνολο των τοπικών χορευτικών συλλόγων (Μορφωτικό Σύλλογο, Ποντιακό Σύλλογο, Σύλλογο Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα», Χορευτικό Όμιλο «Η Άμπελος») για την παρουσία τους και την έμπρακτη στήριξη του θεσμού καθώς και το Σύλλογο Γαϊτανάκι-Μπουαρανί που κάθε χρόνο δίνει τη δική του ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.  Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Τυρνάβου που για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ορχήστρα του κ. Γιάννη Ζιάκου καθώς και το γραφείο Διαχείρισης Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δίαυλος» και την υπεύθυνη κ. Έφη Πρόικου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Όλοι εμείς στον Πολιτιστικό Σύλλογο νιώθουμε ευτυχείς που για μία ακόμη χρονιά προσφέραμε τη χαρά στους συμπολίτες μας που κατέκλεισαν την Κεντρική Πλατεία να απολαύσουν μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου. Ιδιαίτερη όμως είναι η ικανοποίησή μας για τον ενθουσιασμό που είδαμε στα πρόσωπα των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων καθώς και για τα ευχαριστήρια μηνύματα που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε για τη συνολική φιλοξενία που προσφέραμε στα 150 μέλη των Συλλόγων από Λιθουανία, Βουλγαρία, Πολύγυρο και Σέρβια. Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ παρακολούθησαν και δύο εκπρόσωποι χορευτικού συγκροτήματος από την Ιορδανία το οποίο είχε προσκληθεί αλλά για λόγους ανωτέρας βίας δε μπόρεσε τελικά να συμμετέχει στην εκδήλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ