ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ Αγιάς

Εξελίξεις που αφορούν στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στις δομές του δήμου Αγιάς προκάλεσε πρόταση που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και η οποία αφορούσε στη στέγαση Νηπίων – προσφύγων και τάξεων Δημοτικού – προσφύγων σε σχολικές μονάδες του Δήμου.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας Πέτρος Μπαρμπέρης πρότεινε τα νήπια- προσφυγόπουλα να στεγαστούν στο Νηπιαγωγείο Σωτηρίτσας, ενώ τα προσφυγόπουλα των τάξεων δημοτικού προτάθηκε να στεγαστούν στο δημοτικό Σχολείο Στομίου, τις απογευματινές ώρες και μετά το πέρας των πρωινών μαθημάτων, με τη δεύτερη πρόταση να εγκρίνεται ομόφωνα από το σώμα, που ανέβαλλε για επόμενη συνεδρίαση τη συζήτηση που αφορούσε στη στέγαση των νηπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας προβληματισμός επικράτησε για τα 9 νήπια που αυτή την ώρα φιλοξενούνται στην περιοχή, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ανοίξει αίθουσα στην Καρίτσα ή και να λειτουργήσει εκπαιδευτική δομή στον χώρο φιλοξενίας τους.

Όπως αποφασίστηκε τα 35 περίπου προσφυγόπουλα-τάξεων Δημοτικού θα στεγασθούν στην απογευματινή βάρδια στο σχολείο του Στομίου, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ τα ζητήματα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων όπως και σειρά θεμάτων που καλούνται να διαχειριστούν οι δήμοι που φιλοξενούν πρόσφυγες θα τεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη.

«Οι κάτοικοι του δήμου Αγιάς αντιμετωπίζουν ώριμα ένα εθνικό πρόβλημα», σχολίασε μιλώντας στο paidis.com ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ομόφωνο της απόφασης, η οποία και θα υλοποιηθεί σε συνεννόηση με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης που την έχει εγκρίνει.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ