ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΡΟΥΤΣΗ

Το Δ.Σ. της  Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας  καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου,  στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία, ημέρα που το φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ. το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προχωρά σε νέες περικοπές συντάξεων:

–         Την περικοπή της 13ης σύνταξης – ολόκληρης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογικής για υψηλότερες συντάξεις.

–         Την περικοπή της σύνταξης για πρώτη φορά κατά 30% για όσους συνταξιούχους εργάζονται πριν το 2016, ενώ την ίδια στιγμή, οι μετακλητοί των υπουργικών γραφείων της ΝΔ θα λαμβάνουν και μισθό και σύνταξη, μία ρύθμιση ευνοιοκρατίας για τον κομματικό στρατό.

–         Το ποσοστό αναπλήρωσης από τα 40 έτη και μετά μειώνεται από 2 % σε 0,5%

–         Οι 9 στους 10 συνταξιούχοι θα δούνε μείωση των εισοδημάτων τους, οι 9 στους 10 επαγγελματίες επιβαρύνονται, τα υψηλά εισοδήματα θα συνεισφέρουν δυσανάλογα προς τη δυνατότητά τους στα ταμεία, μεταφέροντας το βάρος στους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

–         Ενοποιούνται το ΕΤΕΑΕΠ και το ταμείο Εφάπαξ με τον ΕΦΚΑ, με κίνδυνο να χαθούν τα αποθεματικά τους και κατ’ επέκταση οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ

–         Το νομοσχέδιο διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη διακινδύνευση  των αποθεματικών των ταμείων.

–         Ταυτόχρονα, τα χρήματα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προβλέψει για τις συντάξεις το 2020 είναι λιγότερα κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019  αποκαλύπτοντας τα ψέματα της.

–         Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους και συγκεκριμένα συνεχίζεται η ίδια κατεύθυνση με το ν. Κατρούγκαλου (που η τωρινή κυβέρνηση δήλωνε ότι θα καταργήσει) και που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη δραματική μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 καθολικό σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει την δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης μετά την έξοδο από την εργασία,

την ουσιαστική συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση του συστήματος – καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

την Κατάργηση  όλων των αντιασφαλιστικών, μνημονιακών νόμων.

ειδικό καθεστώς στα όρια ηλικίας των εκπαιδευτικών στα 60, με 30 χρόνια υπηρεσίας

προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος

Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού / σύνταξης

Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ

μία και μόνη σχέση εργασίας στο δημόσιο με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας

ενίσχυση όλων των δομών του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας ασφάλισης με την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ όλου του αναγκαίου προσωπικού

την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης στις εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένων που περιμένουν την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων με το PSI .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ