ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2018 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο εδώλιο δεκάδες αγρότες που στήριξαν το μπλόκο της Νίκαιας του 2019, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας έδειξε τον αυταρχισμό της από της πρώτες μέρες της στην εξουσία. Στέλνοντας τα ΜΑΤ απέναντι σε συναδέλφους μας αγρότες στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, στέλνοντας τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν τον λαό των ακριτικών μας νησιών και να καταστέλλουν οποιοδήποτε οργανωμένη μορφή αντίστασης και ταξικής πάλης του λαού μας.

Ηρθε η ώρα του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των βιοπαλαιστών αγροτών,που αγωνίζονται με τα δίκαια αιτήματα τους για να μείνουν στα χωράφια τους αλλά κυρίως για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Ετσι σέρνουν σε δίκη στις 28-5-2020 δεκάδες συνάδελφους μας αγρότες από το Δαμάσι τον Τυρνάβο και από άλλες περιοχές γιατί τόλμησαν να έρθουν για συμπαράσταση με τα αυτοκίνητα τους στο μπλόκο στην Νίκαια το 2019. Σαν να μην έφτανε αυτό στέλνουν ακόμη μια φορά σε δίκη στις 8-5-2020 χωρίς απολογία τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Στ. Τσικριτσή μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Αμβυκούχων Λ. Μανδηλά.

Με τις κατηγορίες ότι στις 9-11-2018 (κινητοποίηση με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία για το τσίπουρο όταν τα καζάνια μας ήταν κλειστά) ενεργώντας από κοινού,με πρόθεση με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του εγκλήματος του άρθρου 34 παρ.12 του Ν.2696/99,προκάλεσαν σε περισσότερους την απόφαση με οποιοδήποτε τρόπο κατάληψης του οδοστρώματος δημόσιας Οδού στο ύψος των οδών Καραολή – Δημητρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου του Τυρνάβου καθοδηγώντας, συντονίζοντας, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας εν γένει την κατάληψη του οδοστρώματος κατά τη δική τους βούληση ώστε να σταθμεύσουν οι συνάδελφοι τους τρακτέρ επί του Οδοστρώματος της Παλιάς Εθνικής Λάρισας-Κοζάνης προκαλώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων μας δεν θα περάσει.Ούτε μας πτοεί κύριοι της κυβέρνησης συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση.

Καλούμε όλους τους αγρότες και όλους τους φορείς να έλθουν για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους μας που δικάζονται σαν εγκληματίες στις 8 και στις 28-5-2020 στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.Ωστε να δώσουμε βροντερή απάντηση απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία.Συνεχιζουμε θα νικήσουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ