ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με κεντρικό σύνθημα «με τους πρόσφυγες είμαστε μαζί» συλλογικότητες, νεολαίοι και εκπρόσωποι κομμάτων μετείχαν το απόγευμα της Παρασκευής σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Η κινητοποίηση, που διοργανώθηκε από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, έγινε στην κεντρική πλατεία (δικαστικό), ενώ στο πλαίσιό της μοιράστηκε έντυπο υλικό όπου και επισημαίνονται τα εξής:

“Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες απελαύνονται και μένουν στα σύνορα γιατί οι κυβερνήσεις εκατέρωθεν των συνόρων αρνούνται να τους δεχτούν. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού ενορχηστρώνει το εθνικιστικό ντελίριο και τα πογκρόμ και οι μηχανισμοί προπαγάνδας υποδαυλίζουν βιαιοπραγίες εμφανίζοντας τες ως αυθόρμητες”.

«… Ασύμμετρη απειλή δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, που με την αυταρχική, ακροδεξιά και ρατσιστική πρακτική της είναι πλέον επικίνδυνη», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές, καλώντας όλους «να μην αφήσουν ούτε σπιθαμή στον εθνικιστικό και ρατσιστικό μισανθρωπισμό και τη βαρβαρότητα”, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ