Η Δ.Α. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΡΟΝΤΊΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Κρίκης, Γ. Παναγιώτου και Γ. Παπαδούλης

Σε συνεδρίαση  δια περιφοράς της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων στις 19/03/2020, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών του Κορονοϊού, η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κ.α. δεν ξεχνά τις μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες φροντίζει να δίνει δουλειές, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και γενικότερα τις λαϊκές οικογένειες της πόλης.

Την ώρα λοιπόν που δεν υιοθετεί πλήρως το ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση και μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνει μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους που εργάζονται με ωρομίσθια αμοιβή ή με το κομμάτι όπως τις καθαρίστριες, τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και των εργαζόμενων στις λέσχες πολιτισμού και αθλητισμού που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς εισόδημα εξαιτίας του κλεισίματος των δομών, αυτή την ώρα φροντίζει να μην μείνουν οι μεγαλοεργολάβοι της ενέργειας χωρίς δουλειά και ρευστότητα και προωθεί μεγάλη εργολαβία 2.306.000 ευρώ σε ενεργειακές μπίζνες με μεγάλη εταιρία του κλάδου.

Έτσι δικαιολογείται η πρεμούρα αυτής της δημοτικής αρχής να φέρει τελευταία στιγμή, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, σε δια περιφοράς συνεδρίαση την εργολαβία αλλαγής λαμπτήρων ηλεκτροφωτισμού (LED), δανειζόμενη τεράστια ποσά σε συνθήκες νέας απότομης ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας και μάλιστα στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών της πόλης που έρχονται αντιμέτωπες με την σύγχρονη ενεργειακή φτώχεια (κομμένο ρεύμα, ελλιπή θέρμανση κ.α.) και ουσιαστικά είναι αυτές που γεμίζουν τα ταμεία του Δήμου με τα “ματωμένα” πλεονάσματα.

Αυτή η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κ.α. που δεν βγάζει άχνα για να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που απογύμνωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, με την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης», ως το μοναδικό όπλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σε αυτή την κρίσιμη συνθήκη για την υγεία του λαού της πόλης, αυτή η δημοτική αρχή των μεγαλοεργολάβων, βάζει σε προτεραιότητα το τζογάρισμα σε “πράσινες” μπίζνες, φορτώνοντας νέα μεγάλα βάρη στις πλάτες των Λαρισαίων.

Καταγγείλαμε αυτή την στάση της δημοτικής αρχής και δεν συμμετείχαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε και τον λαό της πόλης γι’ αυτά που γίνονται κάτω από τη μύτη του, προειδοποιώντας την δημοτική αρχή και τους συνοδοιπόρους της να μην προσπαθήσουν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να πάρουν αποφάσεις επιζήμιες για τα συμφέροντά μας, γιατί και κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ