ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Σταμουλάκης

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούμε θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το λαό, για να περάσουμε νικηφόρα τη σκληρή δοκιμασία της πανδημίας του νέου Κορωνοϊού που απειλεί τους λαούς όλου του κόσμου.

Μαζί μ΄ αυτή τη μάχη και τη προσπάθεια όμως να βάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να μπορούν να ζουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής, να ζουν με κριτήριο τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, να μη γίνονται έρμαια φυσικών καταστροφών και επιδημιών, σήμερα στον 21ο αιώνα, να απολαμβάνουν τις κατακτήσεις, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Στο διάστημα αυτό, στο τέλος του προηγούμενου μήνα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου από 11/3/2020 και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πριν από τη συνεδρίαση επικοινωνώντας τηλεφωνικά ζήτησα από τον Πρόεδρο, αυτό το διάστημα που γίνεται η συνεδρίαση του Δ. Σ. , λόγω των εκτάκτων αναγκών θα μπορούσε η εισήγηση στα θέματα 1 (έγκριση 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2020) και 2 (έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος) να έχει για συζήτηση μόνο κωδικούς που αφορούν τις έκτακτες ανάγκες των ημερών.

Είναι θετικό που η εισήγηση είχε θέματα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και κάποια μέτρα στήριξης, αν και ήταν ανεπαρκή χωρίς κάποιο σχέδιο τουλάχιστον για τη διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (όσων υπάρχουν) του Δήμου με τις δομές Π.Φ.Υ. που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Στα μέτρα στήριξης ψήφισα θετικά, ενώ στα δύο πρώτα θέματα που ήταν η συνέχεια του αρχικού αντιλαϊκού προϋπολογισμού ψήφισα αρνητικά.

Το τελευταίο διάστημα επίσης είδαν το φως της δημοσιότητας, στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής με υποσχέσεις (όπως το συνηθίζει τακτικά) προς τους δημότες, μόνιμους κατοίκους των χωριών μας για την «εξυπηρέτηση των ανήμπορων και ευάλωτων συμπολιτών μας, ενισχύοντας την υπηρεσία Βοήθεια στο σπίτι» με την διεύρυνση σε περισσότερους συνανθρώπους μας και σε άλλα χωριά. ΄Όπως επίσης και «μέτρα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο», δείχνοντας καλές προθέσεις, ζητώντας όμως από τα Κοινοτικά Συμβούλια, τους Προέδρους και προτρέποντας τους «εθελοντές» να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. ΄Όπως η κυβέρνηση που ζητάει την ατομική ευθύνη από το λαό για να καλύψει την ανεπάρκεια στο δημόσιο σύστημα υγείας και από τους ισχυρούς να βοηθήσουν τους ανήμπορους.

Δεν έχει τα «κότσια» η Δημοτική Αρχή να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, για να διεκδικήσει επαρκή χρηματοδότηση και να μην επιβαρύνει τους δημότες με αυξημένα δημοτικά τέλη, για ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τις δομές του Δήμου που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των Δημοτών.

Εχει όμως τα «κότσια» να απειλεί εργαζόμενους πως θα δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για τυχόν βλάβες στα οχήματα, να προτρέπει επίσης τους εθελοντές αν δεν έχουν τροφές για τα αδέσποτα να τα ταΐσουν «πίτουρα» και διάφορα άλλα απ΄ τους αντίστοιχους αρμόδιους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε επιπλέον και 2 προτάσεις:

α) Να υλοποιηθεί η υπόσχεση για διεύρυνση των Υπηρεσιών του Βοήθεια στο σπίτι, με ενημέρωση των δημοτών (να γνωρίσουν τις Υπηρεσίες της δομής), καταγραφή των αναγκών, προετοιμασία για κάλυψη όλων των αναγκών. Να διεκδικήσουν τώρα την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος αυτής της δομής.

β) Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του «καταφυγίου αδέσποτων ζώων» με ολοκληρωμένη φροντίδα. Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (για να μην καταλήξει σε ιδιώτες). Καταγραφή αδέσποτων και οικόσιτων ζώων για έλεγχο όλου τους πληθυσμού, δημόσια δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη με ιατρείο και χώρο νοσηλείας, για εμβολιασμούς, στειρώσεις, τοποθέτηση τσιπ. Μόνιμο προσωπικό και (επειδή τα ζώα δεν μιλάνε) να είναι εκπαιδευμένο με φιλοζωική διάθεση. ΄Ετσι θα περιοριστούν και θα εκλείψουν τα αδέσποτα, ιδιαίτερα σήμερα που το έχουμε ανάγκη, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας που ζούμε, για την υγεία των δημοτών και άλλους κινδύνους από τα αδέσποτα, σήμερα που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια τους και δεν έχει τη δυνατότητα να τα φροντίσει.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας, ότι προβλέπει η επιστημονική κοινότητα στην υγεία. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ