ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ότι θα μοίραζε το υπουργείο Παιδείας, πράγμα που ξεσήκωσε από προχθές όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με την εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία ζητώντας από τους διευθυντές να συμπληρώσουν φόρμες με τις ανάγκες σε μηχανήματα.

Ελα όμως που ενώ όλοι νόμιζαν ότι θα πάρουν έναν υπολογιστή στο σπίτι τους για να καλύψουν ανάγκες όπως άφηνε να εννοηθεί στην εγκύκλιο, το πνεύμα του υπουργείου όπως φάνηκε σήμερα, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των καταστάσεων από τους διευθυντές, που δεχόταν από χθες βροχή αιτημάτων από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ήταν τελείως διαφορετικό.

Σύμφωνα λοιπόν με νεώτερη οδηγία, υπολογιστή δεν θα πάρει κανένας στο σπίτι του, αλλά θα δοθούν κάποια μηχανήματα στις σχολικές μονάδες για να δανείζονται, όταν απαιτείται, σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα η νέα διευκρινιστική ανακοίνωση ήταν πολύ αυστηρή επισημαίνοντας ότι “υπερβολικά και ανυπόστατα αιτήματα δεν είναι αποδεκτά και πρέπει να προσαρμοστούν στο πνεύμα της παραπάνω ενημέρωσης”.

Αν μη τί άλλο το υπουργείο Παιδείας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παριστανοντας ότι θα μοιράσει “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς”, θα κρύψει τη γύμνια και το χάος που επικρατεί στα σχολεία.

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο που έστειλε σήμερα το υπουργείο σε όλες τις σχολικές μονάδες:

“Σχετικό το αρ  Φ.478.6/74 /43904/Α2/7-4-2020  του ΥΠΑΙΘ με θέμα “Υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.”

Σας ενημερώνουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού αφορά αποκλειστικά και μόνο σε σχολικές μονάδες και επ’ ουδενί σε φυσικά πρόσωπα Εκπ/κους ή μαθητές). Η προθεσμία παρατείνεται για λίγες ώρες ώστε να διορθωθούν τα στοιχεία.Υπερβολικά και ανυπόστατα αιτήματα δεν είναι αποδεκτά και πρέπει να προσαρμοστούν στο πνεύμα της παραπάνω ενημέρωσης.
Τέλος στους πίνακες που θα μας αποστείλετε να καταγραφεί το μαθητικό δυναμικό της κάθε σχολικής μονάδας στην τελευταία στήλη του πίνακα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ