ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΡΩΓΗ»

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώνονται οι έλεγχοι που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη αλλά και την «Αρωγή», τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση για άρση της καραντίνας στη συνοικία, όπως και τον αριθμό των εξιτηρίων που θα προκύψουν μετά τον έλεγχο στη δομή.

Παρουσία του καθηγητή Χρ. Χατζηχριστοδούλου, μέλους της Επιτροπής Επιστημόνων  του Υπουργείου Υγείας και καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δ. Μπαμπαλή, Παθολόγου- Εντατικολόγου, Διευθυντή ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τα ειδικά συνεργεία προχώρησαν στη διενέργεια τουλάχιστον 114 δειγματοληψιών στην περιοχή της καραντίνας, με τους υπεύθυνους να κινούνται πόρτα-πόρτα σε σπίτια της συνοικίας.

Εξάλλου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των 20 τεστ που διενεργήθηκαν στη δομή της «Αρωγής», η οποία αύριο Πέμπτη συμπληρώνει 14 μέρες καραντίνας από την έναρξη της λειτουργίας της, ενώ όπως έγινε γνωστό ασθενείς που θα δώσουν αρνητικό αποτέλεσμα, έχοντας συμπληρώσει και το 14ήμερο της καραντίνας, θα πάρουν εξιτήριο.

Σημειώνεται πως στην «Αρωγή» παραμένουν 37 ασθενείς με την κατάσταση της υγείας τους να εξελίσσεται ομαλά, ενώ την Κυριακή του Πάσχα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά ηλικιωμένου ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω νοσηλεία, με την κατάστασή του να είναι σταθερή.

Η εξέταση όλων των δειγμάτων θα γίνει στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ