ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ “ΑΓΙΟ ΦΩΣ” ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (ΦΩΤΟ)

Αλλιώτικο το φετινό Πάσχα και στη Λάρισα, με τους ναούς κλειστούς λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός να ματαιώνεται, ωστόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός πήρε την πρωτοβουλία μεταφέροντας αργά το βράδυ του Σαββάτου το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κοντογιάννης, ενημερώνοντας μέσω της σελίδας που διατηρεί ο ναός στο διαδίκτυο, πως δέχθηκε αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα από τον Περιφερειάρχη, για να τον υποδεχθεί προσωπικά στον ναό και να μεταφέρουν από κοινού το Άγιο Φως εντός της εκκλησίας.

«Δεν αντέχω να βλέπω την Περιφέρειά μου και την πόλη της Λάρισας χωρίς την παρουσία του Αγίου Φωτός», μετέφερε τη δήλωση Αγοραστού ο π. Νικηφόρος, ενώ όπως ανακοινώνει το Άγιο Φως θα παραμείνει στον ναό και θα μπορούν οι πιστοί να το παραλαμβάνουν από το προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο (γωνία Λεωφ. Κ.Καραμανλή και Αρκαδίου).

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση του Περιφερειάρχη διαδόθηκε αστραπιαία στη Λάρισα προκαλώντας θετικά σχόλια αλλά και έντονο προβληματισμό, καθώς δεν έλειψαν εκείνοι που αναρωτήθηκαν για τον συνωστισμό που μπορεί να προκύψει έστω και εκτός ναού.

Θυμίζουμε πως ανάλογες σκηνές καταγράφηκαν και στη γιορτή του Αγ. Γεωργίου την περασμένη Πέμπτη, όταν δεκάδες Λαρισαίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα που βρισκόταν στο προσκυνητάρι του αύλειου χώρου, ενώ χρειάστηκε η παρουσία περιπολικού για να μπει τάξη στο πλήθος και να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση για τον ερχομό του φωτός αναφέρει:

“Ενόψει της εορτής της Κυριακής του ΘΩΜΑ, της λεγομένης και ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ, αφίχθη μόλις τώρα (25-4-2020 22:30) στον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης το ΑΓΙΟ ΦΩΣ, το οποίο μετέφερε, από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, ο ίδιος ο κ.Περιφερειάρχης κ.Κωνσταντίνος Αγοραστός, διότι είπε “δεν αντέχω να βλέπω την Περιφέρειά μου και την πόλη της Λάρισας χωρίς την παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ”. Έτσι λοιπόν, καθώς βρισκόταν έξω από τη Λάρισα αιφνιδίασε με τηλεφώνημά του τον προϊστάμενο του Ι.Ναού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη, και με την παρουσία του κατέβηκε στον Ι.Ναό, προσκύνησε το Ι.Λείψανο του Μεγ.Αγ.Γεωργίου και στη συνέχεια είχε την ευλογία να ανάψει τα καντήλια στον Ιερό μας Ναό. Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ θα παραμείνει στον ναό μας και θα μπορούν οι πιστοί να το παραλαμβάνουν από το προσκυνητάρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι.Ναού (γωνία Λεωφ.Κ.Καραμανλή και Αρκαδίου). Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ.Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: galilea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ