ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟ

Σημαντικό πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δομένικου ειδικά όσοι κατοικούν στο πάνω μέρος του χωριού όπου εξαιτίας της χαμηλής πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης δεν φτάνει το νερό στα σπίτια τους.

Η αιτία πτώσης της πίεσης εντοπίζεται σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΕΛ στο γεγονός ότι έχει πέσει η στάθμη του νερού σε μία από τις δύο υδρευτικές γεωτρήσεις του χωριού με αποτέλεσμα να πέφτει στο δίκτυο η μισή ποσότητα του νερού.

Ηδη από τη ΔΕΥΑΕΛ αναζητούν αρχικά πρόσκαιρες λύσεις στο πρόβλημα όπως η χρησιμοποίηση του νερού μιας άλλης γεώτρησης για την οποία έγινε έλεγχος της ποιότητας του νερού τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σήμερα και αν είναι κατάλληλα τότε το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης θα πέσει στο δίκτυο. Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να πάνε τα αντλητικά μηχανήματα πιο βαθιά στη γεώτρηση που έπεσε η στάθμη της, ενώ σύμφωνα και με το δήμαρχο Νίκο Γάτσα για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα πρέπει να γίνει ανόρυξη νέας γεώτρησης σε σημείο που θα επιλεγεί από τη ΔΕΥΑΕΛ.

“Προς το παρόν αναζητούμε πρόχειρες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το οξυμένο πρόβλημα των τελευταίων ημερών, αλλά αυτές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν οριστικά το πρόβλημα” σημείωσε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση η ΔΕΥΑΕΛ σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης νερού προχωρά σε διακοπές υδροδότησης κάθε βράδυ μέχρι νωρίς το πρωί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ