ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ…

Έντονος ο προβληματισμός και πολλές οι απόψεις που συνόδευσαν το άνοιγμα των σχολείων της χώρας, μα και ιδιαίτερη η προσμονή που καταγράφηκε από μια ξεχωριστή μερίδα μαθητών, που μετρούσαν τις μέρες για την επιστροφή τους στις αίθουσες!

Ο λόγος για τους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, που εν μέσω καραντίνας βίωσαν εντελώς διαφορετικά τη διακοπή των εργασιών του σχολείου τους, με τις ώρες του εγκλεισμού να δείχνουν ατέλειωτες και την επιστροφή στην καθημερινότητα των μαθημάτων να αποτελεί ζητούμενο για όλους.

Το σχολείο μπορεί να έκλεισε στο πλαίσιο των μέτρων μα οι εκπαιδευτές τους έστειλαν τομήνυμα πως πάντα υπάρχει τρόπος. «Μασκοφόρος» έσπευσε ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Γ. Τράντας, μοιράζοντας εκπαιδευτικό υλικό, κείμενα και εργασίες στις πτέρυγες όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Μαθηματικά τεστ για τον κορονοϊό, μάθημα βιολογίας για τους ιούς, εξοικονόμηση ενέργειας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, ονειροτοπία στη δημιουργική γραφή, σταυρόλεξο με λέξεις – αξίες στον γλωσσικό γραμματισμό, βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη, υλικό για τους εκπαιδευόμενους της ελληνομάθειας και πολλά ακόμη γέμισαν τις ώρες των έγκλειστων, ενώ μαζί με το υλικό προσφέρθηκε και από ένα βιβλιαράκι, προσφορά του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Π.Ε. Λάρισας.

Οι ετοιμασίες για την υποδοχή εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων ολοκληρώθηκαν, ενώ διαμορφώθηκαν οι χώροι, με τα γραφεία να ορίζονται με αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στα καθίσματα, καθορίστηκε ζώνη ασφαλούς κίνησης εκπαιδευτών, αγοράστηκε νέος ατμοκαθαριστής, παραγγέλθηκε χλώριο και αντισηπτικό και εξετάζονται προσφορές για πλαστικό κάλυμμα του χώρου διδασκαλίας.

Η προσμονή πίσω από τα κάγκελα έλαβε τέλος! Καλή αρχή σε όλους…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ