ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Περιγράφοντας επιδείνωση της κατάστασης που βιώνει ο αγροτικός κόσμος και στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης «που δεν δείχνει να κατανοεί στο ελάχιστο τα προβλήματα της αγροτιάς» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Κιλελέρ αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα τονίζοντας πως θα αγωνισθεί για τις διεκδικήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Η κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος επιδεινώνεται, το εισόδημα συρρικνώνεται, οι τιμές πέφτουν, το κόστος παραγωγής αυξάνεται και δυστυχώς δεν υπάρχει η αίσθηση πως η κυβέρνηση της ΝΔ κατανοεί τα προβλήματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως μετά την πανδημία και την αδράνεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της το κυρίαρχο συναίσθημα που καταλαμβάνει αγρότες και κτηνοτρόφους είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον.

«Καλούμαστε να προτάξουμε τη διεκδίκηση αλλά και το σχέδιο. Ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο με υπηρεσίες και τουρισμό, καθώς μια χώρα που δεν παράγει και δεν εξάγει δεν μπορεί να πάει μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «στόχος είναι να ενώσουμε τις φωνές μας με εκείνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων προκειμένου η πολιτεία να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες τους, να χρηματοδοτήσει την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους και να δώσει ανάσες ρευστότητας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά ταυτόχρονα και να συζητήσουμε την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού συμβολαίου».

«Θα αγωνιστούμε για τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, που είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», επικεντρώνοντας στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Β. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ