ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΕΦΕΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου Υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας

Μετά από την θετική απόφαση Δικαστηρίου, που δικαίωσε εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων λόγω μισθολογικών διαφορών παρελθόντων ετών, αντί η Δημοτική Αρχή να καταβάλει το ποσό που αναλογεί στον καθένα από τους 10 εργαζόμενους, με εντέλλεσθε του Δημάρχου κ. Καλογιάννη ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης.

Το θέμα τέθηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου εκ των υστέρων, για να εγκριθεί η άσκηση έφεσης (Τρίτη 8-9-2020). Ύστερα όμως από τη δυναμική, με αποφασιστικότητα παρέμβαση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε και συμφωνήθηκε η άμεση συνάντηση του Συλλόγου με τον Δήμαρχο για να αποσυρθεί η έφεση.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Λάρισας που όλο το προηγούμενο διάστημα σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης είναι σε συμφωνία και υλοποιεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων – της προηγούμενης και της σημερινής- ξεχνάνε τις κοινωνικές ευαισθησίες, ξεχνάνε τα παχιά λόγια περί δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, εφαρμόζουν όμως κατά γράμμα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για να διευκολύνουν τα κέρδη τους.

Φτάνουν τα «τα παλαμάκια» για τους εργαζόμενους, απαιτούμε να αρθεί τώρα η έφεση που δικαιώνει τους εργαζόμενους και να τους καταβληθεί άμεσα το ποσό που αναλογεί στον καθένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ