ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κείμενο με τα αιτήματά τους για την κατάληψη που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δημοσιοποίησαν οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας αφήνοντας αιχμές και για συμπεριφορά της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και για τη στάση της υπουργού Παιδείας που πέρυσι επισκέφθηκε το σχολείο. Στο κείμενο των αιτημάτων τους αναφέρουν τα εξής:

“Αιτήματα
1) Η απαγόρευση κάθε συνωστισμού στο σχολικό περιβάλλον αναιρείται κατευθείαν από την στιγμή που σε κάθε τμήμα υπάρχουν τουλάχιστον 20 παιδιά ,ενώ στο προαύλιο είμαστε στην κυριολεξία και χωρίς καμία υπερβολή ο ένας πάνω στον άλλον.

2) Πριν μερικές μέρες έλαβε χώρα ένα περιστατικό στο σχολείο μας, με δύο μαθητές οι οποίοι πήγανε να ζητήσουν μάσκα από το γραφείο του διευθυντή επειδή τους κόπηκε. Ο κύριος διευθυντής ενώ τους ζήτησε τον λόγο που δεν φοράνε μάσκα με έντονο ύφος, είπε στα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους και να κατέβουν οι καθηγήτριες να παραλάβουν τις μάσκες, ενώ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δώσει μάσκα στα παιδιά. Ζητούμε από την διεύθυνση λοιπόν του σχολείου μας να πάρει πιο σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί και πάνω απ’ όλα να σέβεται τους μαθητές!

3) Δεν δηλώνουμε ούτε αρνητές της χρήσης της μάσκας ούτε υιοθετούμε τις τρελές επιστημονικές αερολογίες ορισμένων ότι η μάσκα αποτελεί φίμωτρο. Παρόλα αυτά είμαστε της άποψης ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά στο σχολικό περιβάλλον όχι μόνο το δικό μας, αλλά και σε όλα τα σχολεία. Στηρίζουμε την άποψη μας αυτή στο ότι ήδη, παρόλο που γίνεται χρήση της μάσκας στα σχολεία, αρκετά παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα όπως ζαλάδες, ενώ σε κάποια σχολεία στην χώρα υπάρχουν μέχρι και κρούσματα.

Σκοπός αυτής μας της κίνησης δεν είναι άλλος απ’ την προστασία της υγείας του καθενός προσωπικά, αλλά και την διπλανών μας και θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις για τις οποίες η κυρία Υπουργός Παιδείας δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα. Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για την ίδια υπουργό που επισκέφθηκε πέρυσι το σχολείο μας με συνοδεία φρουρών, η οποία δεν έδειξε να νοιάζεται (πάλι) ιδιαίτερα για τις ανάγκες μας καθώς δεν πραγματοποίησε την παραμικρή αυτοψία στα εργαστήρια και τις αίθουσες του σχολείου, ούτε καν για τα τυπικά της επίσκεψης της.

Ζητούμε την στήριξη απ’ όλους τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ