ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΑ;

Πριν από 3 μήνες μέσα από το paidis.com αναδείξαμε το θέμα της καθυστέρησης στην εκπόνηση μελέτης για τη διευθέτηση του χειμάρρου Καναρά που απειλεί συχνά – πυκνά με πλημμύρες το Αργυροπούλι και τη γύρω περιοχή, επισημαίνοντας τότε ότι υπάρχουν “κλειδωμένα” στην περιφέρεια Θεσσαλίας κονδύλια ύψους 300.000 € που είχε εξασφαλίσει από το υπουργείο Οικονομικών ο πρώην δήμαρχος Π. Σαρχώσης.

Μάλιστα σε εκείνο το ρεπορτάζ σημειώναμε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι έτοιμες να δημοπρατήσουν το έργο αρκεί να στείλει ο δήμος Τυρνάβου τα απαραίτητα τεύχη δημοπράτησης η σύνταξη των οποίων καθυστερεί ανησυχητικά.

Δυστυχώς όμως όπως αναφέρουν πηγές της περιφέρειας μέχρι σήμερα αν και πέρασαν τρεις μήνες από την ανάδειξη του θέματος, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ούτε φυσικά και κάποια αντίδραση ή ενημέρωση από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Αλήθεια τί θα συμβεί αν πλημμυρίσει ο Καναράς και προκαλέσει ζημιές; Από ποιους θα αναζητηθούν ευθύνες για τις καθυστερήσεις στη σύνταξη της μελέτης και στην προώθηση διαδικασιών για την κατασκευή των απαραίτητων έργων διευθέτησης;

Θα υπάρξει επιτέλους κάποια ενημέρωση για το που βρίσκονται τα τεύχη δημοπράτησης και γιατί δεν δίνονται στην περιφέρεια ώστε να δημοπρατηθεί η μελέτη;

Από πότε έχει ο δήμος την πολυτέλεια να αφήνει ανεκμετάλλευτα κονδύλια;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ