ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ

Δραστήριος και δημιουργικός ο δημοτικός κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» δεν πέρασε απαρατήρητος από την περίφημη ομάδα του «Πολιτιστικού Ημερολογίου» που έσπευσε με τηλεοπτικό συνεργείο για μια εξαιρετική αναφορά στις δράσεις του, ενώ η ψυχή του κουκλοθιάσου Φ. Καλούδη και οι άοκνοι φίλοι του κουκλοθέατρου σε μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια ξεκινούν διαδικασίες καταγραφής και αρχειοθέτησης όλων των εκθεμάτων του Μουσείου Κούκλας.

Περίσσευε η χαρά μα και η συγκίνηση φίλων και συνεργατών των αείμνηστων Κ. Χατζηανδρέου και Σ. Φουτζοπούλου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, σε μια εκπομπή του «Πολιτιστικού Ημερολογίου» για την καταγραφή και προβολή της πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας μας και σε μια διόλου τυχαία επιλογή όσον αφορά στη Λάρισα, αφού εκτός του αγαπημένου κουκλοθεάτρου της πόλης οι συντελεστές της επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο και την ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων.

Η συνέχεια επί της οθόνης, σε μια εκπομπή που αναμένεται να μεταδοθεί σε πάνω από 10 περιφερειακά κανάλια της χώρας αλλά και στο εξωτερικό διαφημίζοντας τις δράσεις του «Τιριτόμπα»!

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

Εξάλλου και σε μια επίσης αξιόλογη και σοβαρή προσπάθεια ο «Τιριτόμπα» ξεκινά τη διαδικασία καταγραφής και αρχειοθέτησης όλων των εκθεμάτων του μουσείου κούκλας, αναζητώντας μάλιστα κάθε χρήσιμη πληροφορία για τις κούκλες της περιόδου 1984 – 2010, που θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στη μελέτη και την έρευνα των στοιχείων τους.

Παράλληλα αναζητούνται μαθητές και μαθήτριες που τη δεκαετία του ’90 συμμετείχαν στα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς “Κουκλομπερδέματα” που διοργάνωσαν τότε οι αείμνηστοι Σοφία Φουτζοπούλου και Κώστας Χατζηανδρέου με στόχο να προωθήσουν την τέχνη τους.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για σπουδαία όσο και κοπιαστική δουλειά που χρειάζεται πέραν του εθελοντισμού και τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη αλλά και καταγραφή των εκθεμάτων που αποτελούν κόσμημα και παρακαταθήκη για τη Λάρισα του πολιτισμού και της εξωστρέφειας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: politistiko imerologio

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ