ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ α/βαθμιας εκπαίδευσης

«Μέσω ενός από τους υπερασπιστές της, η Δημοκρατία είναι αυτή που χτυπήθηκε στην καρδιά από την ισλαμιστική τρομοκρατία», σημειώνει σε μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex αναφερόμενος στη δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας Samuel Paty πολύ κοντά στο σχολείο στο Bois d´Aulnes που εργαζόταν, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ..

Η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαια αυτή δολοφονία ενός δασκάλου που έκανε τη δουλειά του και έπεσε θύμα από το χέρι ενός 18χρονου που, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπλισε η θρησκευτική μισαλλοδοξία.

Το δημόσιο σχολείο και οι λειτουργοί του επιτελούν το ύψιστο καθήκον της διαμόρφωσης ελεύθερων, κριτικά σκεπτόμενων, ανοιχτόμυαλων ανθρώπων. Η επίθεση σε έναν εκπαιδευτικό, εξ αιτίας, μάλιστα, του περιεχομένου της διδασκαλίας του, είναι απευθείας επίθεση σε έναν πυλώνα της δημοκρατίας.

Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του γαλλικού συνδικάτου SNES-FSU, του οποίου ήταν μέλος, τονίζοντας, για μια ακόμη φορά, την αποφασιστικότητά και σταθερότητά μας στην καταπολέμηση της βαρβαρότητας, του σκοταδισμού, της βίας και των φονταμενταλιστικών εκφάνσεών της, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ