ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρνητικά τα parid tests για 85 εργαζόμενους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφεται δυστυχώς στις φυλακές Λάρισας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com πρόκειται για νεαρό Ρομά που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κρατούμενος μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, όπου και χειρουργήθηκε, ωστόσο το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε έδωσε θετικά αποτελέσματα, πράγμα που είχε ως συνέπεια τη μεταφορά του στο νοσοκομείο αναφοράς, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Λάρισας, όπου ζουν και κινούνται καθημερινά πλέον των 700 κρατούμενων, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, ενώ μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης 85 εργαζόμενοι της εξωτερικής φρουράς (κατόπιν και του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε συνάδελφό τους) προσήλθαν στη Σκεπαστή της Νεάπολης και υποβλήθηκαν σε rapid tests, τα οποία έδωσαν για όλους αρνητικά αποτελέσματα (φωτο).

«Μετά την εκφρασμένη ανησυχία μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που με τη διενέργεια τεστ έδωσε τέλος στην αγωνία τόσων ανθρώπων», σχολίασε την εξέλιξη στη σελίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας Χρ. Ντρίγκας.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως πληροφορίες θέλουν να εφαρμόζεται ήδη στη φυλακή το μέτρο της χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ενώ δεν έλειψε και περίπτωση προληπτικής καραντίνας για εργαζόμενο που αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, το οποίο και εντοπίστηκε στο περιβάλλον του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ