ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΑ ΥΠΝΩΤΤΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η αντίδραση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημά της στον Αμπελώνα
Κύριε Παιδή,
Μετά από το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας σας, ο κόσμος του Τυρνάβου- Αμπελώνα  πληροφορήθηκε ότι οριστικά πλέον  η Τράπεζα Πειραιώς κλείνει το Υποκατάστημά της στον Αμπελώνα .
Προφανώς, πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη, η οποία θα δυσκολέψει την καθημερινότητα όλων των δημοτών, και όχι μόνο των Αμπελωνιτών, καθόσον τώρα όλοι οι εξυπηρετούμενοι από την Τράπεζα Πειραιώς θα συρρέουν στο Υποκατάστημα  του Τυρνάβου, αυξάνοντας υπερβολικά τον όγκο των εργασιών, σε μια δύσκολη μάλιστα συγκυρία λόγω του κορονωϊου.
Επιπροσθέτως, η πικρία όλων των Τυρναβιτών μεγαλώνει από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς βλέπουν μια προϊούσα υποβάθμιση, απαξίωση και παρακμή του τόπου τους, αντίληψη που επιτείνεται  από την απώλεια και άλλων κρίσιμων Υπηρεσιών κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Στο υποσυνείδητο των δημοτών του Τυρνάβου έχει εμφιλοχωρήσει ο φόβος , πως αργά και σταθερά ο τόπος τους θα απογυμνωθεί από βασικές υπηρεσίες, θα μαραζώσει και ,στο τέλος , θα μεταβληθεί σε ένα ακόμη εξάρτημα της Λάρισας.
Μια προοπτική, βεβαίως, δυσοίωνη και λυπηρή, που δεν αρμόζει ούτε στην ιστορία, ούτε στον πολιτισμό, ούτε στην δυναμική που κρύβει ο τόπος μας στα σπλάχνα της γης του. Είναι μεγάλο κρίμα η σταδιακή “αφυδάτωση” του Τυρνάβου, ενός τόπου με δυναμικό αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα και με μια πνευματική παραγωγή και παράδοση που πάει αιώνες πίσω.
Το πράγματι απογοητευτικό, όμως, στη σημερινή κατάσταση είναι η παντελής αδιαφορία και υπνηλία της δημοτικής αρχής. Αντί να αντιδρούν στην οποία αρνητική εξέλιξη υποβάθμισης του Τυρνάβου ή να πρωτοστατούν στην πυροδότηση της όποιας ευεργετικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης, αυτοί μένουν άπραγοι, βουβοί, νυσταλέοι και , στο τέλος , συμβιβασμένοι και μοιραίοι.
Πού είναι οι αντιδράσεις τους στη νέα απώλεια του Αμπελώνα; Πού είναι οι παραστάσεις διαμαρτυρίας; Πού είναι η προληπτική δράση  για την αποτροπή αρνητικών εξελίξεων; Πού είναι η στηλίτευση των βουλευτών εκείνων που διατυμπάνιζαν ότι μετά από δήθεν δικές τους ενέργειες δεν θα κλείσει η Πειραιώς στον Αμπελώνα; Πού είναι τα όποια αντίμετρα μπορεί να επικαλεστεί ο Δήμος έναντι της Πειραιώς, για να πάρει πίσω η Τράπεζα  τις αποφάσεις που έχουν εξοργίσει τους Τυρναβίτες; Πού είναι, απλά,  το ενδιαφέρον για τον Δήμο,  από ανθρώπους που πληρώνονται με παχυλούς μισθούς και  “διατρέφουν”  μια κουστωδία συμβούλων και παρατρεχάμενων εις βάρος του δημοτικού ταμείου;
Είναι κρίμα για τον Τύρναβο, που έχει στο τιμόνι του μια υπνώττουσα δημοτική αρχή. Είναι κρίμα για τον Τύρναβο, που πληρώνει ανεπαρκείς, ανίδεους , κοιμισμένους και άσχετους περί της τοπικής αυτοδιοίκησης. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.
Ροντούλης Στέλιος
Επικεφαλής  “Δράσης  Πολιτών”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ