ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Ο κλάδος της εστίασης, συνολικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Εάν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown ήταν ώριμο το αίτημα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση, σήμερα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Είναι επιτακτικό».

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στα ερωτήματα και την εκφρασμένη αγωνία χιλιάδων επαγγελματιών, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Επιμελητήριο Λάρισας με τον πρόεδρό του Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας Αλέξανδρο Σακελάρη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ο κλάδος της εστίασης, τόσο από την εξέλιξη της πανδημίας και τα απανωτά lockdown όσο και από τη 10ετή υπερφορολόγηση, ενώ παρέδωσε στον κ. Τσίπρα τις προτάσεις του στρατηγικού σχεδιασμού για τη διάσωση της εστίασης.

«Η κίνηση στα μαγαζιά δεν θα έχει σχέση με τα Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας μάλιστα πως δεν αποκλείονται επαναλαμβανόμενα lockdown και επισημαίνοντας ότι «το καλοκαίρι θα μας βρει με πολλές χιλιάδες λιγότερες επιχειρήσεις».

Παρουσία και των τοπικών βουλευτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επικεντρώθηκε σε τρεις τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες προτείνοντας επιδοτήσεις, χρηματοδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής εργασίας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει δυνατότητα πρόσβασης σε εγγυοδοτικά εργαλεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ