ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργατικό ατύχημα στον δήμο Λαρισαίων καταγγέλλει  ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, ενώ με αφορμή τον ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό του συναδέλφου τους το σωματείο ζητά μέτρα προστασίας για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com το ατύχημα συνέβη το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της οδού Βόλου, όταν κατά τη διάρκεια πλύσης του οδοστρώματος εργαζόμενος-χειριστής της μάνικας της υδροφόρας παρασύρθηκε άγνωστο πως από διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο εφημερεύον νοσοκομείο, από όπου και αναχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ το ατύχημα δηλώθηκε και ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Με αφορμή το συμβάν το σωματείο ανακοίνωσε τα εξής:

“Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο δήμο Λαρισαίων. Αυτή τη φορά είχαμε συνάδελφο που  παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η εντατικοποίηση για να βγει η δουλειά, σε συνδυασμό με τα ελλιπή μέτρα και μέσα ατομικής προστασίας, δημιουργούν καθημερινά μια εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους.

Τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν τον καιρό της πανδημίας με την εξαντλητική πίεση προς τους εργαζόμενους από την πλευρά της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αν και έχουμε αναδείξει πάμπολλες φορές τις εγκληματικές παραλείψεις στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας σ’ όλες τις  Υπηρεσίες του Δήμου, τη μη συντήρηση των οχημάτων και των μηχανισμών τους, την μη χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο περαστικά και καλή ανάρρωση.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή Λάρισας τώρα – πριν να είναι αργά – να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, προσαρμοσμένα και αυξημένα λόγου covid – 19 και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Να δοθούν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις τα ΜΑΠ και τα γάλατα των προηγούμενων χρόνων.

Να γίνει εξορθολογισμός των προγραμμάτων αποκομιδής, ειδικά στο κέντρο.

Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές και βιοχημικές εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους.

Άμεσα να γίνουν τα εμβόλια της ηπατίτιδας Α & Β, αντιτετανικού και το αντιγριπικό ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους.

Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ