ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ Α’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στην καρδιά της πόλης το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, με τους περαστικούς να ρίχνουν φευγαλέες ματιές στα συνεργεία που δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάστασή του, με τους περισσότερους ωστόσο να κοντοστέκονται για αρκετά λεπτά παρακολουθώντας την επιχείρηση που στήθηκε για τη μεταφορά μηχανημάτων στο μνημείο.

«Θηρίο» το ειδικό γερανοφόρο που κρατούσε στον αέρα μικρότερο γερανό, ο οποίος με χειρουργικές κινήσεις μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του μνημείου, με τους Λαρισαίους να σχολιάζουν εντυπωσιασμένοι το θέαμα.

Όσο για τα… προσεχώς, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί για την προμήθεια μαρμάρου και την επεξεργασία του σε ηλεκτρονικό παντογράφο, από τους οποίους θα εξαρτηθεί η χρονική περίοδος ολοκλήρωσης της τοποθέτησης των 240 νέων εδωλίων, που προβλέπεται να γίνει εντός του 2022.

Τέλος, συνεχίζεται η επεξεργασία των στοιχείων για την τροποποίηση του ενταγμένου έργου με την προσθήκη του σκηνικού οικοδομήματος, ενώ οι εργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Τρέχουν οι εξελίξεις, ζυγώνει το 2023 και δεν είναι μακριά η απόδοση του θεάτρου στους Λαρισαίους που περιμένουν χρόνια τώρα τη λειτουργία του.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ