ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

ΓΡΑΦΕΙ Η Φανή Μπίλιου, δημοτική σύμβουλος δήμου Τυρνάβου, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Πολλά ερωτήματα γεννούν οι τελευταίες ενέργειες της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου και πιο συγκεκριμένα η πρόσφατη «απόφασή» της να μεταφέρει τη φιλαρμονική του δήμου μας από το γνωστό κτίριο της φιλαρμονικής σε άλλο, δημοτικό κτίριο.
Η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, είναι αδιαμφισβήτητα ένα στολίδι πολιτισμού για τον τόπο μας, με ιστορία πέραν των 21 ετών, από την επανασύστασή της το 1993 και σήμερα απαριθμεί 160 άτομα, ερμηνευτές και μαθητευόμενους.
Η φιλαρμονική μας συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου αλλά ταυτόχρονα διοργανώνει εξολοκλήρου δικές της εκδηλώσεις που χαρίζουν στους δημότες στιγμές χαράς και διασκέδασης.
Το κτίριο στο οποίο φιλοξενείται η φιλαρμονική από το 1999, πληροί τις προϋποθέσεις που οι ίδιοι οι ιθύνοντες έχουν θέσει για την ομαλή λειτουργία της (πρόβες, φύλαξη οργάνων κτλ) ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως εκθεσιακό κέντρο παλιών οργάνων, που με τεράστια φροντίδα έχουν περισυλλέξει τόσα χρόνια οι άνθρωποι της φιλαρμονικής. Παράλληλα στο φουαγιέ του κτιρίου γίνονται εκδηλώσεις για τους δημότες κυρίως από το 2013 και έπειτα, όποτε ο μαέστρος κ. Θέμης Σαμαντζής ανέλαβε τη φιλαρμονική.
Και ερωτώ:
Εικοσιένα ολόκληρα χρόνια, πέντε διαφορετικές δημοτικές αρχές και κανείς δεν διατάραξε τη λειτουργία της φιλαρμονικής μας. Ποιός είναι ο λόγος που επιτάσσει τη μεταφορά της και κατ’ επέκταση τη διατάραξή της, με πρόσχημα τη δημιουργία βρεφικού σταθμού στο κτίριο – όταν μάλιστα το έργο αυτό είχε ήδη δρομολογηθεί επί δημαρχίας Π. Σαρχώση και είχε εγκριθεί συγκεκριμένη επιχορήγηση για τη δημιουργία σταθμού σε άλλο κτίριο της πόλης;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ