ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΟ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΔΑΝΙΗΛ

Αμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Τυρνάβου Χριστόφορου Κατσαρού στο χθεσινό δημοσίευμα του paidis.com για τον κίνδυνο καταστροφής των πινάκων της συλλογής του αείμνηστου Τυρναβίτη ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ λόγω της απευθείας έκθεσής του στον ήλιο αφού εδώ και καιρό είχαν ξηλωθεί οι κουρτίνες της αίθουσας στην οποία φυλάσσονται στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Κατσαρός έδωσε εντολή σε υπαλλήλους του δήμου να μεταφέρουν όλους τους πίνακες σε ασφαλή χώρο όπου δεν θα απειλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ την ίδια ώρα κατέβηκαν όλες οι κουρτίνες της αίθουσας με στόχο να ραφτούν και να τοποθετηθούν σε αυτές καινούργιοι μηχανισμοί.

Παράλληλα άρχισε ο καθαρισμός της αίθουσας η οποία όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος θα βαφεί και θα φρεσκαριστεί πλήρως ώστε να υποδεχθεί και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα τους πίνακες.

Αν μη τί άλλο η παρατηρητικότητα του αναγνώστη, το δημοσίευμα και η αντίδραση του αντιδημάρχου φαίνεται ότι σώζουν τους πίνακες για τους οποίους ευχή όλων είναι να τοποθετηθούν στην αίθουσα που θα γίνει σύντομα προσβάσιμη για όλους τους δημότες και κυρίως για τους μαθητές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ