Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Χατζηκράχτης, Διαμάντω Μπάσμπα, Στέλιος Τσικριτσής και Νίκος Μπαντόγιας

Για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, υπέβαλλε πρόταση – αίτηση για συμμετοχή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, παρακάμπτοντας τη συζήτηση του θέματος και τη λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ως γνωστόν δεν έχει την πλειοψηφία.

Κατά την πάγια τακτική της, για να εγκριθούν οι προτάσεις της, φέρνει τα θέματα για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου όπου έχει την πλειοψηφία, με βάση νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και αφορά τις δημοτικές αρχές που δεν έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είναι προφανές ακόμα και αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα που έμειναν από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, καταστρατηγούνται σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση της πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας Τυρνάβου» και τώρα με την πρόταση «Δημιουργία βρεφικών σταθμών» η συζήτηση σε όργανα του δήμου γίνεται μια μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης του φακέλου, ενώ ήδη έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την έκδοση των προσκλήσεων από τα αρμόδια υπουργεία.

Διερωτώμεθα: Έγινε κάποια διαβούλευση το διάστημα αυτό με τους εμπλεκόμενους φορείς ή δεν χρειάστηκε, μιας και η δημοτική αρχή αφουγκράζεται σωστά και «τα ξέρει όλα» καθώς το επιτελικό κράτος που δημιούργησε στο δήμο, κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης της Ν.Δ, την δίνει τη σιγουριά της επιτυχίας.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχει εκφραστεί επανειλημμένα στα δημοτικά συμβούλια και της σημερινής δημοτικής αρχής, τον Οκτώβριο του 2020 και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης, από κρατικούς πόρους ή από ευρωπαϊκά προγράμματα, για την κατασκευή νέων βρεφικών σταθμών στο δήμο που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών.

Για το θέμα, όπως διαμορφώθηκε, της δημιουργίας νέου βρεφικού σταθμού στον Τύρναβο σε υπάρχον κτήριο του δήμου, όπου στεγάζεται εδώ και 20 χρόνια η Φιλαρμονική του Δήμου η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, να δημιουργηθεί ο βρεφικός σταθμός και να μεταστεγαστεί η Φιλαρμονική σε χώρους που να ικανοποιούν αυστηρά τις απαιτήσεις της εύρυθμης λειτουργίας και την συνέχεια της επιτυχούς παρουσίας της, με την ευθύνη και την επίβλεψή των υπηρεσιών του δήμου και τη συγκατάθεση του δημοτικού συμβουλίου και μόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ