ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΟΙ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του εφημέριου στο Δαμάσι κατά τη διάρκεια της εορτής των Θεοφανίων εμφανίζονται κάτοικοι του χωριού που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία στο χωριό τους το άνοιγμα της εκκλησίας και η τέλεση λειτουργίας και αγιασμού χωρίς προφυλάξεις.

Οπως καταγγέλλουν, οι πιστοί που συμμετείχαν στη λειτουργία ήταν στην πλειοψηφία τους χωρίς μάσκες, σε πολλές περιπτώσεις κάποιες κυρίες ήταν η μία δίπλα στην άλλη ενώ το πλέον επικίνδυνο ήταν στο τέλος της λειτουργίας όταν ο ένας μετά τον άλλο οι συμμετέχοντας στη λειτουργία έσπευσαν να φιλήσουν το σταυρό και να δεχθούν τον αγιασμό χωρίς να φοράνε μάσκα, όπως άλλωστε μάσκα δεν φορούσε και ο ιερέας.

Επειδή οι καταγγέλλοντες φοβούνται για τις επιπτώσεις λόγω πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού, αναρωτιούνται γιατί δεν τηρήθηκαν οι νόμοι και ζητούν να ακούσουν και την άποψη του μητροπολίτη Ελασσόνας για το συμβάν.

Μάλιστα απέστειλαν και σχετικά στιγμιότυπα από την τελετή, τα οποία αποδεικνύουν τα όσα καταγγέλλουν και τα οποία το paidis.com επέλεξε να μην δημοσιεύσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ