ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΑΣΝΛ

Με τη χαρακτηριστική φράση «ήταν στραβό το κλίμα το ‘φαγε και η πανδημία» ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας και μέλη της διοίκησης περιέγραψαν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή κινητοποίηση με τρακτέρ που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

«Λεφτά υπάρχουν, αλλά είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που θα τα δώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας, επικεντρώνοντας στις διεκδικήσεις που αφορούν στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, αλλά και στο ζήτημα των καθυστερήσεων που καταγράφονται στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

«Πρόκειται για αιτήματα επιβίωσης», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, σημειώνοντας τον συμβολικό χαρακτήρα της δράσης, με 20 περίπου τρακτέρ να προσεγγίζουν το κτίριο της Περιφέρειας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα, με τους αγρότες να επιδιώκουν παράλληλα  συνάντηση τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

ΑΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ: Ο ΕΛΓΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εξάλλου μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αναμένεται από τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου που έχουν ξεσηκωθεί λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων για τον περυσινό παγετό, αλλά και για την απουσία ενισχύσεων για τον κορωνοϊό, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Αστ. Τσικριτσής.

«Ο ΕΛΓΑ μας οδηγεί κυριολεκτικά σε αδιέξοδο, καθώς την ώρα που εκατοντάδες αγρότες έχουν πληγεί από τον παγετό του Μαρτίου ο ΕΛΓΑ δρομολογεί αποζημιώσεις μήνες αργότερα. Οι άνθρωποι θα δουν το χρώμα του χρήματος τον Απρίλιο, 13 ολόκληρους μήνες μετά», σημείωσε ο κ. Τσικριτσής, καλώντας όλους να μετέχουν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο, οι μάσκες δεν θα μας κρατήσουν το στόμα μας κλειστό, θα βγούμε να παλέψουμε για την επιβίωσή μας», κατέληξαν τα μέλη της ΕΟΑΣΝΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ