ΕΦΚΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Σε απόγνωση και αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση είναι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) που λόγω των προβλημάτων υγείας αναγκάστηκαν να διακόψουν την εργασία τους. Σήμερα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν από το ταμείο τους να αρχίσει να τους πληρώνει αναπηρική σύνταξη, ενώ την ίδια ώρα για να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι πρέπει να πληρώνουν την ασφαλιστική τους εισφορά αλλά και ίδια συμμετοχή για φάρμακα που στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω σοβαρών παθήσεων είναι πανάκριβα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασφαλισμένου που έχει πιστοποιημένη αναπηρία από τον Οκτώβριο του 2018, γνωμάτευση από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ από το Φεβρουάριο του 2020 και μέχρι σήμερα δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος ενώ το συνολικό διάστημα της περιόδου για την οποία δικαιούται αναπηρική σύνταξη είναι μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και θα πρέπει να ξαναπεράσει από επιτροπή.

Οπως φαίνεται η κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο, που ουσιαστικά κάθε μήνα πιστώνει τον ΕΦΚΑ, αντί, λόγω της κατάστασης της υγείας του να τυγχάνει της πλήρους στήριξης του ασφαλιστικού φορέα τον οποίο πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ