ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία που συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας!

Με την κατάσταση στον χώρο της υγείας να έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον:

-με 22 υγειονομικούς να έχουν χαθεί ως τώρα στη μάχη κατά της πανδημίας,

-με τη μόνιμη υποστελέχωση προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας,

-με τις αναγκαστικές εκβιαστικές – «εντέλλεσθε» –  μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών από κέντρα υγείας και νοσοκομεία σε άλλα νοσοκομεία για να καλύψουν τις ελλείψεις,

-με την εμμονική άρνηση της κυβέρνησης για μαζική διεξαγωγή μοριακών τεστ στους υγειονομικούς και τους ασθενείς μέσα στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ,

-με τους ντροπιαστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στον εμβολιασμό στελεχών της κατά παράβαση της σειράς προτεραιότητας,

-με τους πολύ αργούς ρυθμούς εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού,

-με την αναισθησία και αλαζονεία του πρωθυπουργού και των υπουργών του συμμετέχοντας σε γιορταστικό τραπέζωμα στην περιοδεία του στην Ικαρία,

-με τον ολοκληρωτικό εγκλεισμό της κοινωνίας σε λοκντάουν και την άγρια καταστολή με ξύλο από τα ΜΑΤ και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους αντιστέκονται και αντιδρούν σε αυτήν την αντισυνταγματική αντιδημοκρατική εκτροπή με την καταπάτηση των ελευθεριών μας και των δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι …

Οι μαχόμενοι και μαχόμενες υγειονομικοί απαντούν προχωρώντας, μετά από μια σειρά παρεμβάσεων, δημόσιων συγκεντρώσεων και πρωτοβουλιών, σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία  την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, καλώντας σε μαζικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ημέρα της απεργίας.

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση, με τη συναίνεση της αστικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ κ.α., έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και γίνεται ολοένα και πιο επιθετική, νομοθετεί και υλοποιεί, καταστέλλει και τρομοκρατεί, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις απαγορεύσεις επί απαγορεύσεων, τα λοκντάουν και τους πρωτοφανείς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κοινωνία.

Ο αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας, περνά μέσα από τον αγώνα για να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή και να στείλουμε την κυβέρνηση και όσους συναινούν στην πολιτική της στα τσακίδια!

Αυτοί που άφησαν τη δημόσια υγεία ανυπεράσπιστη και υποστελεχωμένη, αυτοί που να αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων μη τυχόν και θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, αυτοί που κάνουν δωράκια στους μεγαλοκλινικάρχες και στα τεράστια ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας, αυτοί που χαρακτηρίζουν με αλαζονεία  «ιδεοληψίες» τις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ,  αυτοί που  δαπανούν 1,5 δισ. για τα Ραφάλ (με την ψήφο και του ΣΥΡΙΖΑ), όταν ο κρατικός προϋπολογισμός για φέτος προβλέπει περίπου 1,4 δισ. ευρώ για επιχορήγηση των νοσοκομείων, αυτοί που προπαγάνδιζαν τη σωτηρία των εμβολίων, αλλά σαν πειθήνιοι υποστηρικτές της ΕΕ  μετέτρεψαν εκατομμύρια πολίτες σε όμηρους της επιχειρηματικής μαφίας των πολυεθνικών του φαρμάκου, αυτοί που αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχύνουν όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις επιστρατεύοντας κάθε κατασταλτικό μέσο, ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών και τα δίκαια αιτήματά τους. Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Απαλλοτρίωση – επίταξη, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών μονάδων υγείας που δρουν ανταγωνιστικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στερούν πόρους και πηγές από την κοινωνική πλειοψηφία.

  • Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα ΒΑΕ. Άνοιγμα νέων ΜΕΘ. Διενέργεια μαζικών τεστ και μεθοδική ιχνηλάτηση.
  • Τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος. Ελεύθερη επιλογή τύπου εμβολισμού με ιατρική γνωμάτευση.
  • Όχι στο οριζόντιο ταξικό lockdown που καθηλώνει στους ίδιους χώρους νοσούντες και μη, ευπαθείς και μη κοινωνικές ομάδες. Άμεση λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης (κλειστές δομές, ΜΜΜ, μεγάλοι χώροι εργασίας).
  • Άνοιγμα των σχολείων στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος( μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα νέων αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικών).
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας. Άνοιγμα νέων απαραίτητων κλινικών στην περιοχή της Θεσσαλίας και επαναλειτουργία όσων έκλεισαν (πχ, ΩΡΛ, Γαστρεντερολογική, Τραυματολογική, Ογκολογική, Ψυχιατρική κτλ). Όχι στη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε αποκλειστικές κλινικές covid.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.

Την πανδημία και την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.

Ως Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή, όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των υγειονομικών, καλούμε σε μαζική στήριξη και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις  την Τρίτη 23.2 σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Καρδίτσα: 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου

Λάρισα: 10:30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο και 12 μ.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Τρίκαλα: 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ