ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ. ΟΙ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΙ – ΟΜΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ να μεταφέρει κενές οργανικές θέσεις από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο Ιατρείο της Νίκαιας, καθώς σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ των Φαρσάλων αποφάσισε να ταχθεί κατά της απόφασης που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

«Όποιος επιθυμεί να λάβει υπόψη την τοπική κοινωνία δεν αναρτά αποφάσεις στη “Διαύγεια” και κατόπιν προσέρχεται να την ακούσει», σχολιάστηκε μεταξύ άλλων στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε παρουσία του διοικητή, ενώ το σώμα εξουσιοδότησε ομόφωνα τον δήμαρχο Μ. Εσκίογλου να προχωρήσει σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητώντας την άμεση απόσυρση της απόφασης, αλλά και την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Σημειώνεται πως όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σε περίπτωση που οι προσπάθειες δεν ευοδωθούν ο δήμος Φαρσάλων θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων και κλείσιμο υπηρεσιών διεκδικώντας την επίλυση του θέματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Εσκίογλου αναφέρει τα εξής:
Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων για την απόφαση της 5ης ΥΠΕ να μεταφέρει οργανικές θέσεις από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο Ιατρείο της Νίκαιας, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε ο διοικητής κ. Φώτης Σερέτης να τη δικαιολογήσει, βρήκε απέναντί του σύσσωμους τους εκλεγμένους συναδέλφους.

Είμαστε μαζί με όλες τις τοπικές κοινωνίες, αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Είμαστε όμως απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ήδη γεμάτου προβλήματα Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Όποιος επιθυμεί να λάβει ειλικρινά υπόψη τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών δεν υπογράφει αποφάσεις, τις αναρτά στη «Διαύγεια» και μετά έρχεται δήθεν να ακούσει τους πολίτες.

Εξουσιοδοτήθηκα ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσω σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να ζητήσω την άμεση απόσυρση αυτής της απόφασης, αλλά και τη δρομολόγηση άλλων αποφάσεων για την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων σε όλους τους τομείς.

Διαφορετικά, όπως έγινε ξεκάθαρο απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ