ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΟΜΗΡΕΙΑ

Επιστολή συμβασιούχων στον τομέα φύλαξης και καθαριότητας της 5ης κέντρων υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ

Είμαστε συμβασιούχοι στον τομέα φύλαξης και καθαριότητας σε κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εργαζόμαστε με σύμβαση ορισμένου χρόνου ΣΟΧ 2018 και 2019. Όλο αυτό το διάστημα επιτελούμε τα καθήκοντα μας με συνέπεια και υπευθυνότητα. Όντας κι εμείς υγειονομικοί υπάλληλοι εκθέτουμε καθημερινά την ζωή μας σε κίνδυνο.

Βιώσαμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ τον φόβο και την αγωνία από αυτή τη δύσκολη και απειλητική για την κοινωνική υγεία συγκυρία και αποκτήσαμε την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία. Εμπειρία που μας καθιστά ικανούς και έτοιμους να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ΕΣΥ, που αποδεδειγμένα είναι απαραίτητες.

Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε προσπαθώντας να επιτελέσουμε τα καθήκοντα μας, εργαζόμαστε και σε ένα συνεχές καθεστώς αβεβαιότητας. Αφού η εξάμηνη παράταση που πήραμε λήγει στις 30/6/2021.

Ενώ το προεδρικό διάταγμα του Σεπτεμβρίου( μέτρα προστασίας αντιμετώπισης της πανδημίας) όριζε την παράταση των συμβάσεων έως 31/12/21. Αντίθετα αυτή την περίοδο εμφανίζονται στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ ιδιωτικές εταιρείες, που αναλαμβάνουν καθήκοντα ίδια με τα δικά μας. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαίωμα στην εργασία. Με τον μισθό μας προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας!

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση της πολιτείας. Μπορείτε να μας βοηθήσετε να βγούμε από αυτό το καθεστώς ομηρίας, που μας θέλει αν και εργαζόμενους, εν δύναμη ανέργους? Μπορείτε να ενισχύσετε τον αγώνα μας και την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον?

Ζητάμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας και να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρες ωράριο εργασίας για όλους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ