ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Με καθυστέρηση τεσσάρων ολόκληρων μηνών το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τη Λάρισα στην προσφυγή που είχε καταθέσει για τον αγώνα με το Περιστέρι στις 19 Δεκεμβρίου, με τον ΕΣΑΚΕ να ορίζει τη διεξαγωγή του αγώνα για την Κυριακή 25 Απριλίου (17.00).

Θυμίζουμε πως στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής το Περιστέρι είχε επικρατήσει με το ταμπλό να δείχνει 82-78, ωστόσο μια βολή του Βασιλόπουλου είχε μετρήσει για δύο πόντους, με τους διαιτητές να χρεώνουν κακώς παρέμβαση του Γουέμπ, που όμως δεν υπήρξε ποτέ!

Στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Λάρισα είχε επισημάνει ότι:

«Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ενημερώνει πως καταθέτει ένσταση για την τελευταία φάση του Περιστερίου στον αγώνα απέναντι στην ομάδα μας, που ολοκληρώθηκε με 82-78 υπέρ των γηπεδούχων για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Πιο συγκεκριμένα η ένσταση αναφέρει το εξής: «Στη φάση της τελευταίας βολής του αγώνα, η μπάλα πέρασε στο μέσα στο καλάθι, οπότε θεωρούμε πως δε μπορεί να μετρήσει από τους διαιτητές της αναμέτρησης ως δίποντο».

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας (σ.σ. 19 Δεκεμβρίου) η ΚΑΕ επανήλθε αναφέροντας:

«Η Διοίκηση της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει το γεγονός της αλλοιώσεως του τελικού αποτελέσματος στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Περιστερίου.

Ως εκ τούτου, καταθέσαμε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ένσταση, την οποία και θα υποστηρίξουμε στα αρμόδια όργανα.

Η απόφαση του δεύτερου διαιτητή, κ. Γιώργου Ανδρικόπουλου, να μετρήσει ως δίποντο βολή θεωρώντας κακώς – κάκιστα ότι υπήρξε παρέμβαση αθλητού μας, αν μη τι άλλο δείχνει πρωτίστως έλλειψη σεβασμού προς το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική Διαιτησία, διότι, με την εν λόγω απόφαση αλλοιώνει πρωτεύοντος ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και δευτερευόντως, προσβάλλει τη διαιτησία.

Θεωρούμε, εν κατακλείδι, ανεπίτρεπτη μια τέτοια απόφαση από έναν έμπειρο διαιτητή, που καταδίκασε την ομάδα μας στην εκτός έδρας ήττα. Παράλληλα, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα …δύο φάουλ που έγιναν στην τελευταία επίθεση της Ομάδας μας πάνω στον Σμιθ και τα οποία αγνοήθηκαν».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για την επανάληψη του αγώνα αναφέρει τα εξής:

«Ο ΕΣΑΚΕ ανακοινώνει για την προσεχή Κυριακή (25/4) την διεξαγωγή της επανάληψης – μετά από απόφαση του ΑΣΕΑΔ – της συνάντησης Περιστέρι – Λάρισα Bread Factory για την 8η αγωνιστική».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ