ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣH ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Η ΑΔΕΔΥ

Με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της  πλατείας Ρήγα Φεραίου, πορεία και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας τίμησε την εργατική Πρωτομαγιά η Ε.Γ. του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας.

«Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς μάς βρίσκει αντιμέτωπους με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο εργασίας, έχει όμως επιφέρει και δραματικές αλλαγές, αλλά και αβεβαιότητα, σε μια πολύ μεγάλη μερίδα εργαζομένων», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Περιγράφοντας μια ζοφερή κατάσταση όσον αφορά στην αύξηση της ανεργίας οι συνδικαλιστές έστρεψαν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «οι προθέσεις της για  κατάργηση του 8ωρου  και του 5νθήμερου με παράλληλη θεσμοθέτηση του 10ωρης εργασίας είναι αιτία πολέμου».

«Δεν θα αφήσουμε  να  περάσει το νομοσχέδιο “έκτρωμα” που βάζει ταφόπλακα σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων μετακινήθηκαν στη συνέχεια με πορεία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου και πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ