Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τον κατηγορεί ότι λειτουργεί ως όργανο της δ.σ. και όχι ως πρόεδρος του σώματος

Την απόφαση της παράταξής του να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από το πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου, ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του σώματος η οποία έγινε και πάλι εν κρυπτώ για τα ΜΜΕ και τους δημότες αφού ούτε οι μεν ούτε οι δε έχουν πρόσβαση και δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων.

Ο κ. Ροντούλης όπως εξήγησε στο paidis.com μετά την αποχώρηση της “Δράσης Πολιτών” από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του προέδρου, η παράταξη αν είχε τη δυνατότητα εκ του νόμου θα κατέθετε πρόταση μομφής κατά του προέδρου αλλά αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία για την αυτοδιοίκηση και έτσι κατέφυγε στη συμβολική πράξη της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών οι λόγοι για τους οποίους αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια είναι πολλοί. Οι κυριώτεροι όμως είναι:

-Το γεγονός ότι ο πρόεδρος αδιαφόρησε εσκεμμένα να φέρει προς συζήτηση την πρόταση που κατέθεσε τόσο προφορικά όσο και γραπτώς προ καιρού η παράταξη για τη συγκρότηση μίας επιτροπής που θα ήταν το μάτι και το αφτί των σεισμόπληκτων του δήμου ώστε να προωθεί τα αιτήματά τους και να διεκδικεί λύσεις. Πρόσφατο παράδειγμα όπως τόνισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι επαγγελματίες της εστίασης του Δαμασίου για τους οποίους θα έπρεπε με πρωτοβουλία του δήμου να αναζητηθούν προγράμματα και ενισχύσεις πέραν των όσων προβλέπονται για τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα.

-Το γεγονός ότι η παράταξη ζήτησε από τον πρόεδρο ο οποίος και δεσμεύθηκε να δώσει την πλήρη λίστα με τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν στη θητεία της δημοτικής αρχής. Αντί όμως να πάρει στα χέρια της τη λίστα πήρε έγγραφα που θυμίζουν μπακαλοτέφτερα με ελλιπή αλλά και δυσδιάκριτα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα να ετοιμαστεί πλήρης κατάλογος στο διάστημα που μεσολάβησε από την αίτηση της παράταξης μέχρι την παράδοση των λιστών από τον πρόεδρο.

-Το γεγονός ότι ουδέποτε πήρε απάντηση σε γραπτό ερώτημα της παράταξης για το αν αφορά το δήμο Τυρνάβου το κουίζ του paidis.com περί παραιτήσεων 2 διευθυντών υπηρεσιών δήμου που είχε αναρτηθεί στη σελίδα στις 31 Δεκεμβρίου, το οποίο όμως ήλθε να απαντηθεί από τον ίδιο το αναπληρωτή διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου ο οποίος έστειλε 2η επιστολή παραίτησης μέσα στον Απρίλιο, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είχε υποβάλει παραίτηση και στο τέλος του 2020. Μάλιστα ο κ. Ροντούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να μην φέρνει  ο πρόεδρος στη συνεδρίαση το θέμα της επιστολής παραίτησης ώστε να συζητηθεί διεξοδικά και να αναζητηθούν απαντήσεις σε ζητήματα που ο ίδιος ο αναπληρωτής προϊστάμενος βάσει σε αυτή.

-Τέλος τέταρτος λόγος είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος παρά της δεσμεύσεις του για άνοιγμα των συνεδριάσεων σε δημοσιογράφους και πολίτες τις οποίες έκανε γνωστές και στον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνομιλίας του συνεχίζει να αδιαφορεί και να διατηρεί τις εν κρυπτώ από την κοινωνία συνεδριάσεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ