ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ Η ΔΔΕ κ. ΖΙΑΚΑ

Η κατά πλειοψηφία ανακοίνωση  του Δ.Σ  της  ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας – με καταγγελίες και σε βάρος των διευθυντριών του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Λάρισας

Καταγγέλλουμε τη Δ.Δ.Ε. Λάρισας, κ. Ζιάκα, η οποία για άλλη μία φορά απέφυγε να δώσει απαντήσεις για τα προβλήματα που δημιούργησε και η ίδια με την μετατροπή του 1ου ΓΕ.Λ. Λάρισας και του 1ου Γυμνασίου σε πειραματικά, κρυφά από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καταγγέλλουμε  την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου η οποία τάχθηκε υπέρ της απόφασης χαρακτηρισμού του σχολείου της ως πειραματικό από το υπουργείο, ενάντια στην απόφαση της Ομοσπονδίας.

Επίσης, καταγγέλλουμε  την προσπάθεια και της Δ.Δ.Ε. αλλά και της διευθύντριας του 1ου ΓΕ.Λ. Λάρισας να σταματήσουν την κατάληψη των μαθητών του σχολείου. Μαθητές και μαθήτριες διαμαρτύρονται γιατί αποφασίστηκε η αλλαγή του σχολείου τους εν αγνοία τους για αυτούς χωρίς αυτούς.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας και η Ο.Λ.Μ.Ε. έχουν χαρακτηρίσει ως  απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τη νομοθέτηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί αρνούμαστε με απεργία – αποχή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία και την καταχώριση απουσιών στους αγωνιζόμενους μαθητές μας.

Καλούμε σε σύσκεψη φορέων, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών, γονέων την Παρασκευή 21 Μάη, ώρα 19:00 στο προαύλιο του 1ου ΓΕΛ για τον συντονισμό και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την ανατροπή της απόφασης της Δ.Δ.Ε. Λάρισας και του Υπουργείου Παιδείας.

Υ.Γ    Η ανακοίνωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ