“ΜΑΡΤΙΝ ΊΝΤΕΝ” ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ “ΜΥΛΟΥ”

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας προβάλει από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 22:00 τη δραματική ταινία “Μάρτιν Ίντεν” στον θερινό κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Σε μια αδιευκρίνιστη περίοδο της πρόσφατης ιταλικής ιστορίας, ένας πάμφτωχος ναύτης επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως πολιτικοποιημένο συγγραφέα, αποκτά φήμη και εισχωρεί παντρεμένος στα σαλόνια της αριστοκρατίας, για να βρεθεί σύντομα σε ιδεολογική σύγκρουση με έναν κόσμο στον οποίο δεν ανήκει.

Διασκευή του ομότιτλου ημι-αυτοβιογραφικού κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον και τοποθετημένο στην Νάπολη στα μέσα του 20oύ αιώνα, το “Μάρτιν Ίντεν” του Πιέτρο Μαρτσέλο έχει ως πρωταγωνιστή έναν διαχρονικό ήρωα που αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και ονειρεύεται να φτάσει πιο πέρα από εκεί που του επιτρέπει η λαϊκή καταγωγή του…

Πρόκειται για την πέμπτη κινηματογραφική διασκευή του έργου του Τζακ Λόντον (σε έκδοση του 1909). Οι τρεις πρώτες ήταν την εποχή του βωβού, ενώ η τέταρτη του 1942 δεν είχε κάποια τύχη (Οι Περιπέτειες του Μάρτιν Έντεν / The Adventures of Martin Eden με τον Γκλεν Φορντ).

Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, αντρική ερμηνεία (Λούκα Μαρινέλι) και σενάριο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία.

Βραβείο σεναρίου στα David di Donatello. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, πρώτο αντρικό ρόλο (Λούκα Μαρινέλι), παραγωγή, φωτογραφία, μοντάζ, κοστούμια, ήχο και κομμώσεις.

Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ της Σεβίλης.

Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας. Βραβείο αντρικής ερμηνείας (Λούκα Μαρινέλι).

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 129′

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Πιέτρο Μαρτσέλο με τους: Λούκα Μαρινέλι,Τζέσικα Κρέσι, Κάρλο Τσέκι, Ντενίζ Σαρντίσκο

Γενική είσοδος 4 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ