ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, με πρόσχημα την γρήγορη αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η φονική πλημμύρα στις 18/9/2020 στο Νομό Καρδίτσας και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, αντι να προχωρήσει αμέσως μετά την πλημμύρα στην προκήρυξη διαγωνισμών και στην κατασκευή των έργων αποκατάστασης, έχει επιδοθεί από τότε και μέχρι σήμερα, σε ένα μπαράζ αναθέσεων δεκάδων εργολαβιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, είτε απευθείας, είτε με διαπραγμάτευση με περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, κύρια στο Νομό Καρδίτσας, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η δικαιολογία της είναι ότι οι δημοπρασίες είναι χρονοβόρες, επομένως επιλέγει την διαδικασία των αναθέσεων γιατί τα έργα έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Αν αυτή η δικαιολογία, μπορούσε να «σταθεί» τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2020, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για τις εργολαβίες που συνεχίζει να δίνει με ανάθεση σε διάφορους επιχειρηματίες, ένα χρόνο περίπου μετά την φονική πλημμύρα.

Τα έργα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει όλα και να έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα, γιατί είναι αναγκαία για τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας.

Αυτό όμως δεν έχει γίνει και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας που καυχιέται ότι έδρασε με ταχύτητα και αποκατέστησε τις τεράστιες καταστροφές, όπως και η κυβέρνηση, είναι υπόλογες απέναντι σε πλημμυρόπληκτους του Νομού Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας για την μεγάλη καθυστέρηση, παρ’ ότι επιλέχθηκε η διαδικασία των αναθέσεων και όχι της δημοπράτησης.

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι να προχωρήσουν γρήγορα όλα τα έργα που καθυστερούν, αλλά με την διαδικασία της δημοπράτησης και όχι πλέον των αναθέσεων, που αφήνουν περιθώρια αδιαφάνειας και συναλλαγής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ