ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ 100% ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου με αφορμή τη χθεσινή ανεμοθύελλα και το χαλάζι

Όπως πάνε τα πράγματα από πλευράς καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, θα είναι προς αναζήτηση αγρότης που δεν θα έχει πληγεί η παραγωγή και το φυτικό του κεφάλαιο, την φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Χθες το βράδυ ανεμοθύελλα και χαλάζι σάρωσαν όλο τον Δήμο και κυρίως τον Τύρναβο, το Αργυροπούλι, το Δαμάσι και τα Δελέρια.
Σήμερα το πρωί, τα συνεργεία συγκομιδής από τους εργάτες γης και τους αγρότες αντίκρισαν “στρώμα” στα χωράφια την παραγωγή από αχλάδια, ροδάκινα, σταφύλια και τις παλμέτες με δενδροειδή και τις αράδες των αμπελιών αναποδογυρισμένες.

Πλήρης απογοήτευση για ότι είχε απομείνει από τους τέσσερις παγετούς φέτος και αβεβαιότητα για το αύριο, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τους ρυθμούς αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.

Επιβάλλεται άμεση εκτίμηση ζημιών από τον ΕΛΓΑ και καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% των απωλειών.

Επιβάλλεται, χωρίς άλλη πλέον καθυστέρηση, η αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. Να παραμείνει αποκλειστικά δημόσιος φορέας και να αποζημιώνονται οι γεωργοκτηνοτρόφοι στο 100% της ζημιάς τόσο στη παραγωγή, όσο και στο φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καλεί τους αγρότες να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ