ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗΣ

Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή κάνει στάση στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο με σύνθημα «Να ζεις! Να τολμάς! Να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!»

Οι ομιλίες και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων επιδιώκουμε να αναδείξουν την ουσία του συνθήματος του Φεστιβάλ μας, που γεννήθηκε μέσα στους αγώνες του λαού μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, με την πρωτοπόρα και καθοριστική στάση των κομμουνιστών, έσπασαν στην πράξη τον φόβο και τον συμβιβασμό, ανεβάζοντας το μαχητικό, διεκδικητικό “φρόνημα” των εργαζομένων και της νεολαίας. Το Φεστιβάλ μας επιδιώκει να αποτελέσει μια κορυφαία πολιτική παρέμβαση στις πολύ κρίσιμες εξελίξεις που διανύουμε, συνδυασμένη πάντα με την πολιτιστική μας πρόταση.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα προβάλει την νεανική δημιουργία και την πολιτιστική δραστηριότητα των οργανώσεων της ΚΝΕ. Η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ από την Λάρισα θα παρουσιάσει το «Ημερολόγιο Καραντίνας», ένα ζωντανό, μουσικό ημερολόγιο που ξεδιπλώνει την εμπειρία της φετινής χρονιάς έτσι όπως την έζησαν οι μαθητές. Με χιούμορ, με την  διάθεση να πουν τα πράγματα με το όνομα τους μέσα από την τέχνη, τα παιδιά παίρνουν δύναμη, παίρνουν φόρα… από όσα έζησαν και  κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία. Στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχει το συγκρότημα της ΚΝΕ καθώς και άλλοι καλλιτέχνες.

Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη στον Τύρναβο στο Γήπεδο Βόλεϊ Τούμπας (Δίπλα στο Αναψυκτήριο) από τις 8.30 μμ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με απόσπασμα του «Ημερολόγιου Καραντίνας» από την Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Έλλη Κοντογιάννη μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας Της ΚΝΕ.

Το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει θα περιλαμβάνει HipHop Live από την Ευαγγελία Μήνου ενώ στην συνέχεια ο Στέλιος Καραβίδας στο πιάνο με την Δέσποινα Μαύρου στην φωνή θα μας ταξιδέψουν σε τραγούδια που αγαπήσαμε. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και το συγκρότημα της ΚΝΕ

Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στην Ελασσόνα, 8.30 μμ στην Κεντρική Πλατεία

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από τον Ελισαίο Βαγενά μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος διεθνών σχέσεων.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και το «Ημερολόγιο Καραντίνας» ενώ μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από νέους δημιουργούς και την συμμετοχή του συγκροτήματος της ΚΝΕ.

Στο χώρους των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» ενώ θα πραγματοποιούνται και δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ