ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 5.8° R ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Σεισμός έγινε πριν από λίγο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η πρώτη ανάλυση δείχνει ότι είναι 5,8 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ και το επίκεντρο στα 23 χλμ βορειοδυτικά της Άρβης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη. Επικράτησαν στιγμές πανικού με τον κόσμο να βγαίνει έξω από τα σπίτια του. Στις 09.37 ακολούθησε μετασεισμός έντασης 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η αγωνία εντείνεται για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά και για όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν παλαιά κτίσματα.

Πολύ ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ στην Κρήτη (εικόνες)Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί με την ΕΜΑΚ να σπεύδει στην περιοχή.

Πολλές ζημιές υπάρχουν σε σπίτια στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Πατσίδερο.

cretalivesupermarketΕπίσης, προς τον Προφήτη Ηλία, βράχος έπεσε με συνέπεια να χτυπήσει αυτοκίνητο και να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες, ευτυχώς ελαφρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δόθηκε εντολή για την εκκένωση όλων το σχολείων στην περιοχή.

Ο ΕΥ. ΛΕΚΚΑΣ

«Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε» τόνισε στο enikos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επικοινώνησα και με τον κ. υπουργό, τον κ. Στυλιανίδη και το παρακολουθούμε».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

ΦΩΤΟ: kretalive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ