ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική.

Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στα δεκάδες τα καλέσματα για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και την αυτοαξιολόγηση, που σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει τη στήριξη και τη συμμετοχή του 95% των εκπαιδευτικών, παρά τις μεθοδεύσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

«Εφ.Συν.» – Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Η εκδίκαση της έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης ξεκίνησε στις 11.30. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν επίσης ασκήσει έφεση, με τις δύο πρώτες να λαμβάνουν ημερομηνία εκδίκασης στις 25 Ιανουαρίου 2022.

«Εφ.Συν.» – Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για εφέσεις επί της ίδιας πρωτόδικης απόφασης, είναι πιθανό ο ή η πρόεδρος του δικαστηρίου να αποφασίσει τη συνεκδίκασή τους σήμερα.

Τις τελευταίες μέρες, σύλλογοι εκπαιδευτικών απηύθυναν επιστολές προς τους γονείς των μαθητών εξηγώντας τους λόγους της απεργίας και καλώντας τους σε συμπόρευση.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κινητοποίηση

«Εφ.Συν.» – Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ