ΛΑΡΙΣΑ: ΈΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η  Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, πιστεύοντας  ότι τα πολλαπλά οφέλη της εκπαίδευσης στο κλασικό μπαλέτο αφορούν κάθε ηλικία, έχει εντάξει στο πρόγραμμα μαθημάτων εδώ και αρκετά χρόνια, τμήμα κλασικού μπαλέτου ενηλίκων. Το κλασικό μπαλέτο «πλάθει» δυνατά, ευλύγιστα και αρμονικά σώματα, δίνει διέξοδο στην ανάγκη έκφρασης και δημιουργικότητας, «γυμνάζει» εξίσου το μυαλό, προσφέροντας τελικά απόλαυση και ευεξία.

Διδάσκει η Ευγενία Γαζίζοβα που από το τρέχον έτος εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής

Η Ευγενία Γαζίζοβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λβιβ της Ουκρανίας. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο, και δέκα ετών εισήχθη στην Κρατική Σχολή Μπαλέτου της πόλης Λβιβ.

Μετά από επταετή εκπαίδευση έλαβε την πρόσκληση για την Κρατική Όπερα όπου δραστηριοποιήθηκε ως κλασική χορεύτρια. Συμμετείχε σε όλα τα έργα της Όπερας και σύντομα άρχισε να χορεύει σόλο variation.

Το 2001 μετακόμισε στην Ελλάδα. Δίδασκε μπαλέτο σε πιστοποιημένες σχολές χορού, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια του κλασικού ρεπερτορίου και την δημιουργία πρωτότυπων κλασικών χορογραφιών, στις ετήσιες παραστάσεις των σχολών αυτών.

Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων, όπου και αποφοίτησε το 2010. Το 2008 δίδασκε κλασικό ρεπερτόριο στο σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού στην Κύπρο δίπλα σε γνωστά ονόματα της τέχνης του χορού.

Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, καθημερινά  ώρες 15.30 έως 20.30, τηλέφωνο 2410256464.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ