Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Συνάδελφοι-ισσες , μπροστά στη μάχη της αξιολόγησης και με την κυβέρνηση να επιτίθεται διαρκώς κάποιοι επιχειρούν να διαλύσουν το σωματείο! Μετά το αισχρό πραξικόπημα των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) στην ΟΛΜΕ, σειρά έχει η προσπάθεια να σιγήσει η φωνή της δικής μας ΕΛΜΕ. Δεν θέλουν να λειτουργήσει καθόλου ώστε να μην υπάρξει καμιά οργανωμένη αντίδραση και να περάσει οπωσδήποτε η κακόφημη αξιολόγηση. Πρέπει να σταματήσει να οργανώνει τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στον κυβερνητικό οδοστρωτήρα.

Η κατεξοχήν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο σωματείο, η ΔΑΚΕ, επιχειρώντας να διαλύσει το σωματείο μας, αποφάσισε να μπλοκάρει τις συνεδριάσεις του ΔΣ με την αποχή της . Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως πράξαμε το τελείως αυτονόητο. Μετά την άρνηση του προεδρεύοντα να παραιτηθεί για λόγους στοιχειώδους ευθυξίας, καταθέσαμε στο ΔΣ πρόταση αποπομπής του. Με το όνομα του σωματείου μας να έχει αμαυρωθεί, με συναδέλφους από όλη την χώρα να αναρωτιούνται τί μέτρα σκοπεύει να πάρει το σωματείο απέναντι στους σύγχρονους εφιάλτες, εμείς δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς.

Ήδη όμως από την αρχή έγιναν φανερές οι προθέσεις της ΔΑΚΕ και η ανοχή των (συν)κυβερνητικών παρατάξεων (ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) που έδωσαν πλήρη κάλυψη στη ΔΑΚΕ. Ανοίκειες επιθέσεις σε απλούς εκπαιδευτικούς αλλά και εκπροσώπους παρατάξεων επειδή τόλμησαν να εκφράσουν την άποψη πως στην ΟΛΜΕ έγινε πραξικόπημα και ξεπουλήθηκε ο αγώνας τους. Φωνές και ένταση επειδή δήλωσαν πως αυτό το οποίο ψήφισαν οι ίδιοι δεν μεταφέρθηκε στην ΟΛΜΕ αλλά αλλοιώθηκε στην πορεία. Σύσσωμη η ΔΑΚΕ στο ΔΣ στοιχήθηκε πίσω από την επιλογή εξυπηρέτησης των κυβερνητικών σχεδίων. Δεν δίστασαν να επιχειρήσουν να διαλύσουν το σωματείο για να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση, αφήνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες τους συναδέλφους ακάλυπτους με την αποχώρηση τους από το ΔΣ. Προφανώς τους είναι αδιάφορο τι θα κάνουν οι συνάδελφοι απέναντι στις πιέσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης να σκύψουν το κεφάλι και να μπουν στην αξιολόγηση. Αυτό φαίνεται και από την «εξαφάνιση» τους και την σιωπή τους. Την ώρα που θα έπρεπε να γίνουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας δεν μπορεί να συνεδριάσει.

Ο κλάδος λοιπόν πρέπει να απομονώσει όλους αυτούς που κρύβονται την ώρα της μάχης – θα λέγαμε να τους γυρίσει την πλάτη αλλά φοβόμαστε κι άλλη πισώπλατη μαχαιριά! Στην ίδια θέση της απομόνωσης θα πρέπει να θέσει ο κλάδος και τους πιστούς ακόλουθους της ΔΑΚΕ, τις ΣΥΝΕΚ και την ΠΕΚ που στήριξαν το πραξικόπημα. Αντί να στηρίξουν το σωματείο, πότε με την ανοχή και την υπόγεια δράση τους και πότε περισσότερο ενεργά, συνεργούν στην παγίδευση του σωματείου και την διάλυσή του. Έφτασαν να αμφισβητούν την απόφαση της ΓΣ και να στηρίζουν το νόμο Χατζηδάκη !

Όλοι γνωρίζουμε πια ότι ΔΑΚΕ , ΣΥΝΕΚ , ΠΕΚ είναι υπέρ της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης λόγω των κομματικών τους εντολών. Η μόνιμη τους πλέον ένσταση είναι στον βαθμό σκληρότητας του νόμου. ΔΑΚΕ και ΠΕΚ ωμά πλέον δηλώνουν ότι τελείωσε ο αγώνας κατά της αυτοαξιολόγησης και καλούν τον κλάδο να μπει στις ομάδες εργασίας. Οι ΣΥΝΕΚ αφού στις συνελεύσεις όλης της χώρας, αλλά και εδώ στη Λάρισα , τρομοκράτησαν τους συναδέλφους μέχρι και με επικείμενες απολύσεις όσων θα ψήφιζαν επαναπροκήρυξη (όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους στη ΓΣ 14/10 ) ήρθαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ με πρόταση επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής! Πόση υποκρισία να αντέξουμε πια;

Νομίζουν ότι θα ξεπλύνουν την προηγούμενη θλιβερή στάση τους. Μάταιο! Όλοι άκουσαν με τα αυτιά τους στη Γενική Συνέλευση την ΔΑΚΕ , τις ΣΥΝΕΚ και την ΠΕΚ να δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επαναπροκήρυξη απεργίας – αποχής.

Όμως ούτε οι αγώνες μας θα σταματήσουν ούτε θα πάψουμε να αντιπαλεύουμε την επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου σχολείου! Μαζί με κάθε συνάδελφο που αισθάνεται πως ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης του δημόσιου σχολείου, μαζί με κάθε δύναμη που θα θελήσει να συστρατευτούμε στον δρόμο αυτό, θα ξαναδώσουμε στο σωματείο μας το ρόλο που του αξίζει, δίπλα σε κάθε συνάδελφο!

Ζητάμε από την προηγούμενη εβδομάδα Γενική Συνέλευση ώστε ο κλάδος να χαράξει το δρόμο αντίστασης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ