ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Τη θλίψη τους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εκφράζουν πολιτικοί, κόμματα, αυτοδιοικητικοί, στο νομό Λάρισας εξαίροντας την προσωπικότητα της πολιτκού που έφυγε τόσο νέα από τη ζωή αφήνοντας όμως πίσω της το στ΄γμα της αξιοπρέπειας και των αγώνων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Σοκ και θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.
Η Φώφη έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή αφού πρώτα πολέμησε γι’αυτή σκληρά με όλη της τη δύναμη. Δεν λιποψύχησε στιγμή. Αφήνει πίσω της την εικόνα της μαχήτριας, της γυναίκας που έως την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις αξίες και τα πιστεύω της μέσα και έξω από τη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Η απώλειά της είναι μεγάλη τόσο για τους δικούς της ανθρώπους, όσο και για εμάς, το Κοινοβούλιο και τη χώρα που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνέπεια. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, τους φίλους και συνοδοιπόρους της.
Καλό ταξίδι Φώφη.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

«Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μέσα σε τόσο λίγες μέρες από την τελευταία ανακοίνωση για την υποτροπή της ασθένειάς της η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν μόλις 57 ετών. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της. Η απώλειά της είναι μεγάλη για την πολιτική ζωή της χώρας που καλείται να αποχαιρετίσει έναν δυναμικό άνθρωπο, μια γυναίκα που έπαιξε κομβικό ρόλο στην πορεία του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κινήματος που πέρασε από τη χώρα μας. Η πολιτική της δράση, οι αποφάσεις της, η πίστη της στη δημοκρατία και η προσωπικότητά της αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στα παιδιά της και τον σύζυγό της».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα έδρανα της Βουλής και εν γένει στην πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε μία έντιμη και σεμνή προσωπικότητα, που εργάστηκε ανιδιοτελώς για την ελληνική κοινωνία και προασπίστηκε το εθνικό συμφέρον στην πολιτική της διαδρομή.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τον θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, προσθέτοντας:

«Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά ήταν μία αξιοπρεπής οικογενειάρχης και γενναία αγωνίστρια της ζωής, που πάλεψε, όπως και ο αείμνηστος πατέρας της, μέχρι τέλους, με τον καρκίνο. Εύχομαι ο Θεός να την αναπαύσει και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της, ιδιαίτερα στα 3 παιδιά που αφήνει πίσω της.

Καλό παράδεισο, Φώφη».

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλη Κόκκαλη με αφορμή την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μία γυναίκα που υπερασπίστηκε με συνέπεια τις πολιτικές της θέσεις, υπηρέτησε τη χώρα από καίρια πόστα και προπαντός έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας σε κάθε μάχη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή της. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους της.»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Έφυγε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού, έχοντας όμως δώσει μέσα από την προσωπική της πορεία δύναμη και κουράγιο σε όσες γυναίκες δίνουν κι εκείνες αυτή τη δύσκολη μάχη.
Η Φώφη ήταν μια γενναία και έντιμη γυναίκα και πολιτικός. Πάλεψε πολλά χρόνια και από πολύ νέα με τον καρκίνο. Και έφυγε πολύ νέα, τη στιγμή που είχε πολλά να προσφέρει ακόμα στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν μία κυβέρνηση που νοιάζεται για τους λίγους και όχι για τους πολλούς.
Όμως, η σκέψη μου αυτές τις στιγμές βρίσκεται περισσότερο στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στα παιδιά της. Γιατί η απώλεια της μάνας είναι δυσβάσταχτη.
Είχα τη χαρά να με τιμά με τη φιλία του ο πατέρας της, ο σπουδαίος Γιώργος Γεννηματάς. Ξέρω ότι θα ήταν περήφανος για την ακεραιότητα και τη γενναιότητα της κόρης του.
Θα τους θυμάμαι για πάντα και τους δύο με αγάπη και σεβασμό.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη, αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά:
«Αγαπημένη Πρόεδρε, ξεχωριστή μου Φίλη Φώφη, θρηνούμε για την απώλειά σου. Υπήρξες ένας μεγάλος Άνθρωπος , με ήθος, αξιοπρέπεια, γενναιότητα και απίστευτη καλοσύνη. Με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και τους Ανθρώπους. Σε κρατώ μέσα μου, στο πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μου, με την υπόσχεση να κρατήσουμε ψηλά τις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξες. Σε ευχαριστούμε για όλα . Καλό ταξίδι, Φώφη Γεννηματά, η ιστορία θα γράψει για σένα ότι έβαλες φωτεινό τίτλο στο κεφάλαιο “Πολιτική Ηθική”»

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά που έδωσε μέχρι τέλους, με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και αξιοπρέπεια, τη μάχη για τη ζωή. Μια σπουδαία αγωνίστρια πολιτικός, που με τη ζωή και τις επιλογές της, έκανε στη πράξη υπέρβαση του εαυτού, για να υπηρετήσει και να προσφέρει στον τόπο της. Ο πρόωρος θάνατός της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας, στην οποία έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα. Η δράση της, αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές και την πορεία του Κόμματος που υπηρέτησε με συνέπεια.

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε τη θλίψη σ’ ολόκληρη τη χώρα και συνιστά μια απώλεια για τα πολιτικά μας πράγματα. Η Φώφη έχασε τη μάχη, όμως το πολιτικό της ήθος, η ευπρέπεια και η πολιτική σκέψη, θα παραμείνουν ανεξίτηλα στην πολιτική μας ζωή .

Είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια . Ήταν ένα άτομο συγκροτημένο, προοδευτικό με ιδιαίτερη κατανόηση των ζητημάτων της αυτοδιοίκησης. Συμμεριστήκαμε κοινά οράματα για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη λειτουργία του κράτους.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της και τους πολιτικούς της φίλους και συνεργάτες.

Καλό ταξίδι Φώφη

Ο Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ

«Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε μία σημαντική πολιτικό του τόπου, που υπερασπιζόταν με πάθος αλλά και νηφαλιότητα τις απόψεις της. Έδωσε μία μεγάλη μάχη για την υγεία της, παλεύοντας αθόρυβα, με ήθος και αξιοπρέπεια με την ασθένεια. Η απώλεια της συγκλονίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.»

Ο Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ

Δήλωση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, μίας γυναίκας που πάλεψε με αξιοπρέπεια για τα πιστεύω της και τη ζωή της, μας συγκλονίζει όλους. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της.»

Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Μια δυναμική γυναίκα, μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής, η Φώφη Γεννηματά, δεν βρίσκεται, πια, μαζί μας. Η απώλειά της είναι οδυνηρή, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική και την κοινωνία μας.

Με τη στάση της, τις δημόσιες τοποθετήσεις της, έδινε μαθήματα ζωής -και μαθήματα θάρρους- σε όλους μας. Δοκιμάστηκε, σε προσωπικό και σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο όσο σχεδόν καμία άλλη γυναίκα, και απάντησε σε όλες τις προκλήσεις με επιμονή, πείσμα και καθαρή φωνή.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Η ΠΡ. ΑΞΙ.

“Η δημοτική παράταξη ”ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΠΡΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ” εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο και τραγικό χαμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη υπήρξε σε όλη της τη ζωή αξιοπρεπής και μαχήτρια και έτσι θα τη θυμόμαστε πάντα. Στους φίλους και συντρόφους της, αλλά κυρίως στην οικογένεια της, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει.”
Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας , στις 1-6-2017, όπου συνάντηση τον τότε Πρύτανη, και σημερινό Επικεφαλής της παράταξής μας, Παναγιώτη Γούλα.

Ο ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ

Με τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο στους οικείους της, όσο και στους συντρόφους της στο ΚΙΝΑΛ. Υπήρξε συνεπής με τα πιστεύω της και αξιοπρεπής με την παρουσία της στην πολιτική.

Η ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αποτελεί ένα συγκλονιστικό γεγονός.
Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες πολιτικούς της Ελλάδας τα τελευταία έτη, υπερασπιζόμενη τα πιστεύω της με μετριοπάθεια.
Έδωσε μάλιστα με αξιοπρέπεια μία μεγάλη, άνιση μάχη για την υγεία της.
Θερμά συλλυπητήρια.»

Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά:
«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικό, μια γυναίκα, μια μητέρα που πάλεψε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στον καρκίνο. Το παράδειγμά της ας είναι οδηγός για όσες και όσους δίνουν την ίδια μάχη.
Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια και τους οικείους της».

Από όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ, ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της Φώφης Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μία αγωνίστρια της ζωής και άξια πολιτικός. Πορεύτηκε με ήθος στο δημόσιο βίο της χώρας κι έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή.
Αιωνία της η μνήμη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ